MENÜ

Kadınlar günü hatrına...

Şimdi 'merhaba' diyelim ve 24. haftanın ardından lige şöyle bir göz gezdirelim. İşte öne çıkanlar...

Kadınlar günü hatrına...

Türk Dil Kurumu; taraftarı, “Sporcunun veya sporcuların temsil ettikleri renklere, kulübe veya bayrağa bağlı kimse” olarak tanımlıyor. Peki, rakip taraftara ve oyunculara ve kendi futbolcularının annelerine sövenlerin tanımı ne olmalı? Yorum herkese açık...

Yer: Konya Atatürk Stadı... Taraftarlığın kötü günde takımına destek olmak anlamına geldiğini bilmeyen bir grup ev sahibi, hayatta hürmete en layık varlık olan annelere dil uzatıyor. Neden? Takımları kötü sonuçlar alıyor. Neden? Rakip takım gol sevinci yaşıyor. Cezayı, sahada koşturanların en değerli varlıklarına kesen bu kendini taraftar sanan kitle, aynı sözlerin hedefinde olsa ne yapardı acaba! Kişinin ilgisi yoktur ama haksızlık karşısında eli kolu bağlıdır, sesi de duyulmaz. İşte bu çaresizlik ben ve benim gibilerin içini acıtıyor. Peki, bugüne kadar çözüm üretmekte zorlanan üst düzey yetkililer ne hissediyor? Artık uzayda hayat var deniyor, tribün terörü sonlandırılamıyor. Bugüne kadar hiç bir uzmanı dinlemediniz bari anneleriniz hatrına şu işe el atın...

Dikkat çeken - Ahmet İlhan Özek

22 yaşındaki futbolcu Manisaspor formasıyla bu sezon ilk kez 90 dakika forma giydi. Eksiklerin çok olmasından dolayı bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Kayserispor kalecisi Souleymanou’ya zor anlar yaşattı. Haftanın dikkat çekeni olarak ortaya çıktı.

İsyan - Işın Çelebi

“Arena’nın açılışında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan protestonun ardından bürokraside kendini görevli hissedenler bize karşı olumsuz bir hava estirmeye başladı.”

İlkler

- Kayserispor bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini aldı.
- İbrahim Dağaşan, Antalya formasıyla ilk gol sevincini yaşadı.
- Belediyeli Efe de bu sezon ilk golünü attı.

İtiraf - Hagi

“Ben bu takıma sonradan geldim. Ancak son 3-4 aylık performansa bakarak söyleyebilirim ki başaramadım”

Sorumsuz - Kenan Özer

Diyelim ki, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldın ve penaltı istiyorsun. Hakem sarıyı gösterince çıldırıp, üzerine yürüyorsun. Yetmiyor kolunu çekiştirip, kızarıyorsun, arkadaşlarını yalnız bırakıyorsun. Profesyonelliğe de Süper Lig’e de yakışmayan hareketler yapıyorsun. En büyük şansın Tita’nın o mucize golü atmasıydı. Dua et...

Haksızlık - Selim Teber

Kayserispor’un bu sezonki başarısında hiç kuşkusuz onun payı büyük... Ancak Manisa maçında hiç hak etmediği bir muameleyle karşılaştı. Her hafta kusursuz olması beklenmez, onun da hata yapma kredisi var. Ancak taraftarları üç top kaybedince, Selim’i ıslıkladı. İşte bu olmadı...

Yakışan - Guti

Sakat sakat Trabzon maçına çıktı. Her zamanki gibi Beşiktaş’ın orta sahadaki yükü ondaydı. Sivok kırmızı kart gördüğü pozisyonda hakeme, “Ne yaptım der” gibiydi. Ancak Kartal’ın kaptanı kendisine yakışanı yaptı, takım arkadaşını uyardı: “Adamı formasından çektin daha ne itiraz ediyorsun.”

Yakışmayan - Giray

Trabzonspor’un stoperi İsmail’e sert girdi. “Pozisyon gereği oldu” diyen vardı ama Bobo’ya yaptığı kabul edilemezdi. Top ayağından çıkmasına rağmen Brezilyalı’nın ayağına sert bir tekmeyle daldı. Şampiyonluğa oynayan takımın futbolcusuna bu hareket hiç yakışmadı.

Sahnedekiler

Bozbaykuşlar: Süper Lig’e renk kattılar, kısa sürede örnek oldular. İstanbul Belediye’ye sahip çıktılar, deplasmanlarda dahi yalnız bırakmadılar. Pankartlarıyla futbolun bir eğlence olduğunu da hatırlattılar.

Burak Yılmaz: Canla-başla oynadı, bir an olsun yılmadı. Burnu kırıldı yine de mücadeleden kopmadı. Penaltısı çalınmadı ama yılmadı. Beşiktaş zaferinde en büyük pay sahibi Burak’tı...

Drago Gabriç: Trabzon’da dikiş tutmadı, Ankaragücü’ne kiralandı. Sarı-Lacivertliler’in Konya deplasmanında iki gol attı, kalan haftalar öncesi Başkent ekibine derin bir nefes aldırdı.

Haftanın acemileri

- Bilerek yapsa ancak bu kadar olurdu. Bursalı Batalla golü attı, çizgi halindeki Belediyeli futbolculardan biri ofsayt itirazı yaptı. Ancak kale çizgisindeki Can, haftanın acemiliğini yaptı.
- Kayseri’nin deneyimli file bekçisi Souleymanou, Manisaspor’un kazandığı frikikte dünkü çocuğun yapmayacağını yaptı ve barajı yanlış kurdurdu. İvanski de bu hatayı affetmedi.

Kaderin oyunu

Dakika 90... Antalya 10 kişi, Kasımpaşa da hücumda... Paşa’nın kalecisi Murat Şahin de, ‘katkım olsun’ deyip, orta sahaya kadar çıkıyor. Ancak bir müdahalenin ardından topla buluşan Antalyalı Tita oluyor. Kalecinin de yerinde olmadığını görünce boş kaleye topu yolluyor. Brezilyalı kahraman, Murat ise kötü adam oluyor!

Sedat Hardal - Köşe Kapmaca

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ