MENÜ

Kaderden kaçılmaz!

Kazakistan maçında da penaltı kaçırmış, 3 puana Arda'nın son saniye frikiği ile ulaşmıştık. Umutlar yükselmiş, gözler Avusturya'ya çevrilmişti. Yine son saniyelerde şans kapıyı çaldı, bu kez o maçın kahramanı Arda topu kaleciye nişanladı, hesaplar devretti

Kaderden kaçılmaz!

A Milli Takımımız için son iki maçta da şansın yanında olduğunu söylemek pek yanlış bir değerlendirme olmasa gerek. Her ne kadar Kazakistan mücadelesinde galibiyeti hak eden bir futbol oynadıysak da rakip de aynı ölçüde direnmiş, ardından beklenen gol uzatmanın bile son saniyelerinde gelmişti. O pozisyonda Arda’nın yaptığı, pek de iyi sayılamayacak vuruş barajdan sekmiş, Kazakistas ağlarına giderek Ay Yıldızlılar, kritik 3 puana kavuşmuştu. Avusturya’da da şans yanımızdaydı. Takımımız genelde oyunu kontrollü bir şekilde idare etmeyi seçerken, birkaç fırsattan da yararlanamadı. Üstelik buna karşın ev sahibi Avusturya, özellikle ikinci yarının son bölümlerinde çok önemli pozisyonlarla kalemizi yokladı.

Haberin Devamı

İkinci penaltısı!

Maçın beraberlikle bitme olasılığı son saniyelerde tavan yaparken o şans anı tekrar Ay Yıldızlılar’a ‘merhaba’ dedi. Burak bildik driplinglerinden biriyle ceza sahasına süzüldü, Avusturya kalecisine düşürmekten başka seçenek yoktu, o da öyle yaptı. Kazakistan maçında penaltıyı kaçıran Burak’ın yerine topun başına bu kez Arda Turan geçti. Yani bir başka deyişle Kazakistan kahramanı. Ancak öyle kötü vurdu ki, kendi de yıkıldı, milyonları da yıktı. Bu arada Arda kariyerindeki ikinci penaltısını kullandı. Milli futbolcunun ilk penaltısı 2007-2008’de Galatasaray forması ile Manisa’ya karşıydı ve golle sonuçlanmıştı.

MAÇTAN NOTLAR

Guus Hiddink’ten kadro sürprizi

A Milli Takımımız, deplasmanda golsüz sona eren Avusturya karşılaşmasına farklı bir 11’le çıktı. Savunmada Serdar Aziz’in kulübeye çekip, Servet Çetin’e şans veren Ay-Yıldızlılar’ın teknik patronu Guus Hiddink, orta alanda da cezalı Selçuk İnan’la sakat Emre Belözoğlu’nun yerine Selçuk Şahin-Mehmet Topal ikilisini görevlendirdi. Kazım Kazım ile Mehmet Ekici’yi de kesen Hollandalı çalıştırıcı, Kazakistan maçının aksine Umut Bulut’la Yekta Kurtuluş’u sahaya sürdü. Bu arada Fransa’nın Toulouse takımına transfer olan Umut, bu maçta Trabzonspor’dan partneri Burak’la yeniden bir araya geldi.

Haberin Devamı

Formayı aldı, pazu bandını taktı

Geçirdiği sakatlık sebebiyle sıkıntılı günler yaşayan Servet Çetin, Avusturya’da kelimenin tam anlamıyla yeniden doğdu. A Milli Takım kadrosuna çağrılınca büyük mutluluk yaşayan, ancak Kazakistan mücadelesinde hazır olmadığı gerekçesiyle şans bulamayan deneyimli savunma oyuncusu, Avusturya’daki kritik 90 dakikada ilk 11’de sahaya çıktı. Üstelik kaptanlık pazu bandını da takan Servet Çetin, defans hattının patronluğunu üstlendi. Zaman zaman akınlara da katılan Servet’in yüksek formu dikkat çekti.

Mallenco milli oldu!

Ernst Happel Stadı’nda dün akşamki maçı yöneten İspanyol hakem Alberto Mallenco ilk kez A Milli Takımımız’ın karşılaşmasında düdük çaldı. 90 dakika boyunca başarılı bir şekilde görev yapan Mallenco, tartışma yaratacak kararlardan kaçındı. Hem Ay-Yıldızlılar hem de Avusturyalılar’ın tepkisini alacak düdükler çalmayan İspanyol, verdiği penaltıda da doğru bir karara imza attı.

YORUM YAZ