MENÜ

UEFA'nın Juventus'a men kararı resmen açıklandı!

UEFA, Finansal Fair Play kurallarına yönelik ihlali nedeniyle Juventus'u 2023-24 sezonu için Avrupa kupalarından men etti.

UEFA'nın Juventus'a men kararı resmen açıklandı!

İtalya'da sermaye kazançlarında usülsüzlük nedeniyle soruşturma geçiren Juventus, bunun bir sonucunu da UEFA'dan görmüş oldu. İtalyan devi, UEFA tarafından men ve para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Finansal Fair Play kurallarını ihlal ettiği belirtilen Juventus, 2023-24 sezonundaki UEFA organizasyonlarından men edildi. İtalyan ekibi, ligde aldığı puan silme cezasının etkisiyle UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne katılım şansı yakalayabilmişti. Bu ceza sonucunda Juventus, elde ettiği hakkı kaybetmiş oldu. Torino ekibinin yerine UEFA Konferans Ligi'ne sezonu bir sıra arkalarında tamamlayan Fiorentina'nın gitmesi bekleniyor.

UEFA, Juventus'a ayrıca para cezası da kesti. 20 milyon Euro'luk cezanın 10 milyon Euro'su şartlara bağlanmış durumda. İtalyan devinin önümüzdeki sezonlarda Finansal Fair Play kurallarına uygunluğu 10 milyon Euro'luk cezanın aktif olup olmamasını belirleyecek.

 

UEFAnın Juventusa men kararı resmen açıklandı

YORUM YAZ