MENÜ

Leonardo Bonucci'den çarpıcı karar: Bırakıyor

Yıllardır Juventus'ta forma giyen ve sembol İtalyan savunmacıların arasına ismini yazdıran Leonardo Bonucci önemli bir karar aldı.

Leonardo Bonucci'den çarpıcı karar: Bırakıyor

Kupalarla dolu bir kariyeri olan İtalyan savunmacı Leonardo Bonucci gelecek sezonun sonunda kariyerini şekillendirecek.

Haberin Devamı

Kariyerine Inter alt yapısında başlayan ve sırasıyla Treviso, AC Pisa, Genoa ve Bari formaları giyen Leonardo Bonucci 2010 yılında 15.50 milyon Euro karşılığında efsane olacağı Juventus'a transfer oldu.

SAVUNMANIN BEL KEMİĞİ

Hem Juventus'ta hem de İtalya Milli Takımı'nda forma giydiği dönemlerde savunmanın bel kemiği olan Bonucci oynadığı takımların savunmasında en önemli isimlerden biri oldu. Yanında Giorgio Chiellini ile sayısız başarıya imza atan İtalyan oyuncu sen milli takımıyla 2020 Avrupa Şampiyonası'nı kazandı.

Leonardo Bonucciden çarpıcı karar: Bırakıyor

BİR DÖNEM MILAN

2016/2017 sezonunun sonunda şok bir kararla Juventus'tan Milan'a 42 milyon Euro karşılığında transfer olan Bonucci taraftarlarını üzmüş ve Juventus'a deplasmanda gol de atarak sinirlendirmişti. Sezon sonunda tekrar Juventus'a dönen Bonucci 35 milyon karşılığında Torino'ya geri döndü.

Haberin Devamı

KUPA KOLEKSİYONCUSU

Biri Inter'de olmak üzere 9 kere Serie A şampiyonluğu yaşayan Bonucci, 4 kere İtalya Kupası, 5 kere İtalya Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı. İtalya ile bir kere Avrupa Şampiyonası'nı kazanan İtalyan yıldız bir kere de yılın futbolcusu oldu.

Leonardo Bonucciden çarpıcı karar: Bırakıyor

GELECEK SEZON SONUNDA FUTBOLU BIRAKACAK

Sezon sonunda Juventus ile olan sözleşmesi bitecek olan Bonucci, Juventus'un YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda geleceğinden bahsetti. Gelecek sezon sonunda kariyerine son verecek oyuncu, "Gelecek yıl oynamayı bıraktığımda, İtalyan stilini savunmanın bir döneminin sonu olacak. En büyüklerle birlikte olmak bir gurur kaynağı. Umarım Baresi, Maldini, Nesta ve Cannavaro'ya sahip olduğumuz gibi geleceğin birçok savunucusu da bizi idol olarak görür. Bu, çok şey başardığımız ve oyuna çok şey verdiğimiz anlamına gelir." dedi.

500'ü Juventus olmak üzere kariyerinde 662 maça çıkan Leonardo Bonucci 45 gol attı ve 12 asist yaptı.

Leonardo Bonucciden çarpıcı karar: Bırakıyor

YORUM YAZ