MENÜ

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız'dan Almanlara 'Türkiye' yanıtı

Bayern Münih'ten Juventus'a transfer olan ve aynı zaman A Milli Takım'ın formasını giyen Kenan Yıldız, Alman basınına açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu Türkiye seçimi hakkında da yorum yaptı. İşte detaylar...

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız'dan Almanlara 'Türkiye' yanıtı

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, bu sezon sık sık şans bulmaya başladı. Teknik Direktör Massimiliano Allegri, hayranlığını gizlemediği 18 yaşındaki oyuncu hakkında geçtiğimiz günlerde; Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, "Kenan Yıldız'a karşı zaafım var ve bunu biliyorsunuz. Bugün iyiydi. O çok hızlı ve oyunu anlayan bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

GALATASARAYLILAR TEPKİ GÖSTERDi

ARTIK TAMAMEN A TAKIM OYUNCUSU

Juventus, 18 yaşındaki milli futbolcu Kenan Yıldız ve 18 yaşındaki Dean Huijsen'i A Takım kadrosuna dahil edildiğini açıkladı.

Kenan Yıldız, bu sezon Juventus forması ile toplam 9 resmi maça çıktı. Genç futbolcu 1 kez gol sevinci yaşarken, 1 kez de asist performansı sergiledi.

Juventusun genç yıldızı Kenan Yıldızdan Almanlara Türkiye yanıtı

A MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Stefan Kuntz'un ardından A Milli Takım'ın teknik direktörlüğüne getirilen Vincenzo Montella, Kenan Yıldız'ı kadroya davet etti. İlk kez A Milli Takım kadrosuna davet edilen genç yıldız Hırvatistan karşısında dört dakika süre aldı.

ALMANLARA 'TÜRKİYE' YANITI

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan A Milli Takım, 18 Kasım'da deplasmanda Almanya ile bir hazırlık maçı oynayacak. Karşılaşma öncesi Alman basınınım yüksek tirajlı gazetelerinden BILD, Alman vatandaşlığı da bulunan ve Bayern Münih altyapısında yetişen Kenan Yıldız ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Juventusun genç yıldızı Kenan Yıldızdan Almanlara Türkiye yanıtı

Kenan Yıldız kendisine yöneltilen; 'Neden Almanya değil de Türkiye Milli Takımı'nı seçtin?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Annem Alman, Babam Türk. U17 Takımı'ndan beri Türkiye için oynuyorum ve bununla gurur duyuyorum. Almanya benimle hiç ilgilenmedi, iletişime geçmedi. Bu yüzden böyle bir seçenek oluşmadı. Türkiye için oynamaktan çok mutluyum"

'TELEVİZYONDAN İZLEDİĞİ OYUNCULARLA ANTRENMAN YAPMAYA BAŞLADIM'

Kenan Yıldız, Juventus'a transferi hakkında da açıklamalar yaptı. Yıldız; "İtalya'ya, oyun stiline ve dile alışmak için U19 Takımı'nda başladım. Yazın A Takım ile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kampa davet edildim.

İnanılmazdı, çünkü Chiesa ve Vlahovic gibi daha önce sadece televizyondan izlediğim ve hayranlık duyduğum oyuncular birlikte antrenman yapmaya başladım" diye konuştu.

Juventusun genç yıldızı Kenan Yıldızdan Almanlara Türkiye yanıtı

ALLEGRI SÖZLERİ

Kenan Yıldız, kendisine büyük önem veren ve her fırsatta kendisinden övgüyle bahseden Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri hakkında ise şunları söyledi;

"Allegri'den övgü dolu sözler duymak benim için bir onurdu. Hedeflerime ulaşmak için doğru yolda olduğumu anlamamı sağladı. Harika bir antrenör ve aynı zamanda harika bir insan olan antrenörümle harika bir ilişkim var."

Haberin Devamı

'BİR RÜYA GERÇEK OLDU'

Kenan Yıldız, ilk maçına çıktığı an yaşadığı duyguları ise şöyle anlattı; "İlk maçıma çıktığımda benim için bir rüya gerçek oldu. Bir duygu patlamasıydı. Baggio, Zidane, Del Piero gibi eski ideollerimin oynadığı kulüpte oynamak çok özel. İlk başta hotelde kaldım. Sonra ailem İtalya'ya taşındı ve ben de onların yanına geçtim.

Dilimi de geliştirdim. İyi anlıyorum, hatta konuşmaya bile başladım. Annem dili mükemmel konuşuyor, ancak ne yazık ki ben çocukken benimle hiç İtalyanca konuşmadı. Bugün bunu kullanabilirdim."

Juventusun genç yıldızı Kenan Yıldızdan Almanlara Türkiye yanıtı

YORUM YAZ