MENÜ

Juventus'ta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar!

Juventus'un gelecekte büyük başarılar beklediği Kenan Yıldız, İtalya'da gündeme oturdu. 18 yaşındaki yıldız oyuncunun fiziki gelişiminin yanı sıra test sonuçları ve hızı İtalyan basınını şaşırttı. İşte detaylar...

Juventus'ta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar!

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, bu sezon sık sık şans bulmaya başladı. Teknik Direktör Massimiliano Allegri, hayranlığını gizlemediği 18 yaşındaki oyuncu hakkında geçtiğimiz günlerde; Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, "Kenan Yıldız'a karşı zaafım var ve bunu biliyorsunuz. Bugün iyiydi. O çok hızlı ve oyunu anlayan bir oyuncu" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İTALYANLAR ŞAŞKIN

İtalyan Tuttospor, Kenan Yıldız'ın Bayern Münih'ten Juventus altyapısına geldiği gün ile bugünkü durumunu kıyasladılar.

Haberde, Kenan'ın İtalyan devine ilk geldiği günler hakkında; "Altyapıda beklen oyuncular arasında bir istisna olsa da 18 yaşındaki bir çocuktan bahsettiğimizi ve dolasıyla atletik açıdan hala gelişmesi gerektiğini düşünürsek hiç de fena değil" ifadeleri yer aldı.

Juventusta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar

'EN PARLAK OYUNCULARDAN BİRİ...'

Haberin devamında Kenan Yıldız'ın özelliklerinden de övgüyle bahsedildi: "Temeli zaten iyiydi, çünkü Kenan ne kadar genç olursa olsun çok yetenekli ve atletik. 2022'de Bayern Münih'ten geldiğinden beri testlerden elde edilen parametlere göre en her zaman en iyi oyunculardan biri oldu.

Haberin Devamı

Bireysel tekniğini olanğanüstü bir temel hız ile birleştirerek kullanabilen Juventuslu yıldız, özellikle son bir yılda fiziği üzerinde çok çalıştı. Akranlarıyla arasındaki fark görülüyor. Özellikleri Massimialiano Allegri'nin gözünden kaçmadı, ancak Kenan'ın büyüklere sıçraması için koçunun özellikle üzerinde durdupu bir konu olan fiziği üzerinde çalışması gerekiyordu."

Juventusta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar

İNANILMAZ HIZ!

Tuttosport'ta Kenan'ın bu sezon başı bireysel çalışmalarına da değinildi: "ABD kampının bir parçası olduğunu biliyordu ve tatilde bile atletik olarak hazır olmak için çok çalıştı. 3 kg kas kütlesi kazandı, kendisini fiziksel olarak önemli ölçüde güçlendirdi.

Hız açısından hiçbir şey kaybetmedi. Antrenmanda toplanan veriler, 35.3 km/s'lik bir zirve ile takımdaki en hızlılardan biri olduğunu ortaya koyuyor"

'ALLEGRI ONUN İŞ AHLAKINI TAKDİR EDİYOR'

Haberde Massimilino Allegri için Kenan Yıldız'ın ne kadar önemli olduğuna da değiniliyor: "Türk oyuncu vücudunu Juventus'un yüksek standartlarına adapte etti. Allegri de oyuncunun antrenmanlardaki tutumunu ve genç yaşına rağmen iş ahlakını takdir ediyor ve sık sık ondan övgüyle bahsediyor."

Juventusta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar

Bu sezon Juventus formasını Serie A'da beş maçta 36 dakika giyen Kenan Yıldız'ın ilerleyen haftalarda daha fazla süre alması bekleniyor.

Juventusta Kenan yıldız şaşkınlığı: Hızına ve gücüne inanamadılar

YORUM YAZ