MENÜ

Frosinone-Juventus maçının ardından İtalya'da Kenan Yıldız çılgınlığı: Adını tarihe yazdırdı...

İtalya Serie A maçında Juventus'un deplasmanda Frosinone'yi 2-1 ile geçtiği mücadelede sahaya ilk 11'de çıkan milli oyuncu Kenan Yıldız attığı gol ve performansıyla İtalyanları büyülemeyi başardı. Genç oyuncu attığı golle tarihe adını da yazdırmayı başardı. İşte detaylar...

Frosinone-Juventus maçının ardından İtalya'da Kenan Yıldız çılgınlığı: Adını tarihe yazdırdı...

İtalya Serie A'nın 17. haftasında Juventus deplasmanda Frosinone'ye konuk oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren siyah - beyazlılarda, yıldız golcü Dusan Vlahovic yedek kulübesinde otururken, Kenan Yıldız maça ilk 11'de başladı.

Haberin Devamı

Karşılaşmada dakikalar 12'yi gösterdiğinde sol çaprazdan ceza sahasına giren Kenani üç rakibinin oyundan düşürdükten sonra kaleye sokuldu. Sağ ayağıyla yakın köşeye yaptığı sert vuruşla topu filelere gönderdi.

İlk yarı Juventus'un 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Karşılaşmanın 51. dakikasında ev sahibi ekip Baez'in attığı golle beraberliği yakaladı. Juventus bu dakikadan sonra tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenmeye başladı. 55. dakikada Kenan'ın yerine oyuna giren Vlahovic, 81. dakikada attığı golle Juventus'u galibiyete taşıyan isim oldu.

Frosinone-Juventus maçının ardından İtalyada Kenan Yıldız çılgınlığı: Adını tarihe yazdırdı...

JUVENTUS'UN TARİHİNE GEÇTİ

Kenan Yıldız, 18 yaş 233 günlükken attığı golle Juventus'un tarihine adını yazdırdı. Kenan, İtalyan devinin tarihindeki gol atan en genç yabancı oyuncu olmayı başardı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE DE OYNAMIŞTI

İZLE | Juventus'ta Kenan Yıldız ilk kez 11'deydi, tarihi bir gole imza attı | Kenan Yıldız'dan müthiş gol

'ONDAN İLHAM ALDIM'

Kenan Yıldız karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Genç oyuncu Teknik Direktör Massimiliano Allegri'ye teşekkür ederken idolü efsane oyuncu Alessandro Del Piero'yu da unutmadı:

"Bu benim için harika bir şey, bana bu şansı veren taraftarlara ve koça teşekkür ederim. Del Piero tarzı gol sevinci mi? O bir efsane, ondan ilham aldım. Bunu milli takımda da yaptım."

Frosinone-Juventus maçının ardından İtalyada Kenan Yıldız çılgınlığı: Adını tarihe yazdırdı...

ALLEGRI'DEN KENAN SÖZLERİ

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, Frosinone karşısında ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Kenan'dan övgüyle bahsetti: Kenan böyle anlarda ihtiyaç duyduğumuz coşkuya sahip. Kenan zihinsel olarak yaşından daha büyük."

İTALYAN BASININDA KENAN ÇILGINLIĞI

İtalyan basını da Kenan'ın muhteşem performansını yere göğe sığdıramadı. İşte o başlıklardan bazıları;

OLAYLI MAÇIN ARDINDAN CEZALAR AÇIKLANDI

Tutto Sport: Kenan Yıldız fenomen oldu. Juventus acı çekti, ancak kazandı.

Gazetta: Kenan Yıldız teknik olarak Juventus'un en iyi oyuncusu.

Corriere dello Sport: Kenan, Moise Kean ve Kingsley Coman'ın rekorunu kırarak Juventus adına gol atan en genç oyuncu oldu.

YORUM YAZ