MENÜ

Dybala, İtalya polisine açıkladı: 'Bana borçları var'

Geçen sezonun sonunda Juventus ile sözleşmesi sona eren ve temmuz ayında Roma yolunu tutan Arjantli yıldız Paulo Dybala eski takımına dava açmaya hazırlanıyor. Mali usulsüzlüklerden dolayı bu sene başı belaya giren Torino ekibine bir yeni sorun daha ufukta.

Dybala, İtalya polisine açıkladı: 'Bana borçları var'

Prisma soruşturması kapsamında konuşan Dybala, İtalya'nın mali polis teşkilatı Guardia di Finanza tarafından Roma'da yaklaşık bir saat dinlendi.

Haberin Devamı

JUVENTUS KARİYERİ

Temmuz 2015'te Palermo'dan Juventus'a 41 milyon Euro karşılığında transfer olan Dybala yaklaşık yedi sezeon Torino ekibinde forma giydi. Juventus'ta oynadığı 293 maçta 115 gol atıp 48 asist yapan Arjantinli yıldız beş kere, Serie A, dört kere İtalya Kupası, üç kere İtalya Süper Kupası kazanırken bir kere de sezonun oyuncusu seçildi.

Milli takımda da parlak kariyere sahip olan Dybala bu sezon Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Arjantin kadrosunda yer alırken yine Finalissima'yı kazanan kadroda da kendine yer buldu.

Dybala, İtalya polisine açıkladı: Bana borçları var

15 PUANLARI SİLİNDİ

Bu sezon mali usulsüzlüklere karıştığı gerekçesiyle İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC) 15 puan silme cezası alan Juventus bir anda kendini şampiyonluk yarışının dışında bulmuştu.

Haberin Devamı

Torino Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Mayıs 2021'de başlattığı ve Juventus'un 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının incelendiği "Prisma" isimli soruşturma dahilinde, Kasım 2021'de ve Mart 2022'de kulübün Torino, Milano ve Roma kentlerindeki ofislerinde aramalar da yapılmıştı.

Siyah-beyazlı kulüpte söz konusu dönemde yer alan yöneticiler ile futbolcular Paulo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi de savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrılmıştı.

DYBALA: "BANA HALA 3 MİLYON BORÇLULAR"

Son maaşının ne zaman ödendiğini hatırlamayan Dybala, Guardia di Finanza'ya Juventus'un kendisine hala borcu olduğunu bildirdi.

3.7 milyon Euro alacağı olduğunu belirten Paulo Dybala, son ödeme tarihi Nisan 2023'te olan ödemenin ödenmemesi halinde avukatlarının yazılı talebiyle dava açacağını bildirdi. Durum hakkında konuşan Dybala: "Paramı geri istiyorum ama herhangi bir dava açmadan hem benim hem de Juventus için sorunlardan kaçınıyorum." açıklamalarında bulundu.

Paulo Dybala'nın 2020-21 Serie A Sezonundan En İyi Anları

YORUM YAZ