MENÜ

Doping testleri pozitif çıkan Paul Pogba'ya şok! 4 yıl men...

İki kez yapılan doping testi pozitif çıkan Fransız yıldız Paul Pogba'nın futbol kariyeri tehlikede... 30 yaşındaki oyuncu tarihin en büyük cezası ile karşı karşıya...

Doping testleri pozitif çıkan Paul Pogba'ya şok! 4 yıl men...

2016 yılında Juventus'tan Manchester United'a tam 105 milyon Euro'luk bedelle transfer olan ve dönemin bonservis rekorunu kırarak 'En pahalı futbolcu' olan Paul Pogba'nın kariyeri istediği gibi devam etmedi. İngiltere'de aradığını bulamayan Fransız futbolcunun form grafiği hep düştü.

Haberin Devamı

BONSERVİS ÖDENMEDEN GERİ DÖNDÜ

Kırmızı Şeytanlar'ın son yıllardaki düşüşü de başarılı oyuncuyu aşağıya çekti. İtalya'daki günlerinden çok uzak kalan, beklentileri karşılayamayan tecrübeli orta saha sakatlıklarla da boğuşunca Manchester dönemi hiç de hayal ettiği gibi geçmedi. Öyle ki 8 yıl sonra Juve'ye bedelsiz olarak geri döndü. Ancak yuvasında da Pogba eski günlerini arattı.

Doping testleri pozitif çıkan Paul Pogbaya şok 4 yıl men...

DOPİNG TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Juventus'ta kalan Fransız futbolcu ile ilgili geçtiğimiz aylarda da flaş bir gelişme yaşanmıştı. Paul Pogba, ligin ilk haftasında Juventus'un, Udinese'yi 3-0 yendiği maçın ardından girdiği doping testinden geçememişti. Fransız oyuncunun testosteron testi pozitif çıkmış ve İtalya Ulusal Anti-Doping Mahkemesi tarafından başarılı futbolcu olay aydınlatılan kadar tedbiren geçici olarak futboldan men edilmişti.

Haberin Devamı

4 YIL MEN...

İki kez yapılan doping testinin ikisinin de pozitif çıkması nedeniyle Fransız yıldız futboldan dört yıl men edilme riskiyle karşı karşıya... La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre, Pogba'nın önünde iki yol var. Birincisi dopingle mücadele savcılığıyla yapılacak bir anlaşma. Bu savcılığın başlangıçta talep ettiği cezanın yarıya indirilmesine yol açabilir.

Doping testleri pozitif çıkan Paul Pogbaya şok 4 yıl men...

İkincisi ise, Dopingle Mücadele Spor Mahkemesi'ndeki spor davasında her şeyi kabul etme kararı. İlk durumda da her türlü temyiz olasılığı ortadan kaldırılacak. İkincisinde ise tam tersine karar temyize götürülebilecek.

Pogba anlaşma yapmayı kabul ederse dört yıllık olası cezası iki yıla indirilecek.

EN İYİ 11'İNDE BİR İSMİ SİLDİ

POGBA ZAMANINI NASIL GEÇİRİYOR?

Hakkında verilecek kararı bekleyen Pogba'nın tesislerde antrenman yapması yasaklandı. Fransız yıldız sadece spor salonu ve yüzme havuzunu kullanabiliyor, ayrıca kendi kişisel antrenörüyle çalışıyor.

Doping testleri pozitif çıkan Paul Pogbaya şok 4 yıl men...

YORUM YAZ