MENÜ

Josip Misic kimdir? Trabzonspor'un istediği Josip Misic kaç yaşında, nereli?

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor, diğer taraftan gelecek sezon oluşturmayı planladığı kadro için çalışmalarını sürdürüyor. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Jose Sosa ile görüşmelerini sürdüren Fırtına, Arjantinli yıldıza alternatif isimleri de listesinde tutuyor. Trabzonspor, transferde hareketli saatler yaşıyor. Bordo Mavili ekibin bonservisi Sporting Lizbon'da olan ve kiralık olarak PAOK forması giyen Josip Misic'i kadrosuna katmak istediği iddia edildi. Transfer bekleyen Trabzonspor taraftarı, bu son dakika gelişmesinin ardından Misic'in kariyerini araştırmaya başladı. Peki, Josip Misic kimdir? Trabzonspor'un istediği Josip Misic kaç yaşında, nereli? Detaylar haberimizde.

Josip Misic kimdir? Trabzonspor'un istediği Josip Misic kaç yaşında, nereli?

Trabzonspor, bu sezon sözleşmesi sona erecek olan Jose Sosa konusuna son noktayı koymak istiyor. Corona virüsü nedeniyle görüşmelerin durduğu transferde, taraflar önümüzdeki günlerde bir araya gelerek, salgın sonrası ortaya çıkan ekonomik tablo üzerinde yeniden anlaşma zemini arayacak.

Haberin Devamı

Sosa'yı takımda tutmak isteyen Trabzonspor, bir aksilik çıkması ve yıldız oyuncu ile anlaşamaması durumunda hazırlıksız yakalanmamak için alternatif isimleri listesine almaya devam ediyor. Yunanistan basını, Trabzonspor'un Josip Misic'i kadrosuna katmak istediği belirtildi.

PAOK'ta kiralık olarak forma giyen oyuncunun bonservisi, Portekiz ekibi Sporting'de bulunuyor. PAOK'un oyuncuyu satın almak için 2 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunuyor. Peki, Josip Misic kimdir? Trabzonspor'un istediği Josip Misic kaç yaşında, nereli? İşte detaylar.

Josip Misic kimdir?

28 Haziran 1994 yılında Hırvatistan'ın Vinkovci şehrinde dünyaya gelen Josip Misic, futbol hayatına NK Osijek'in altyapısında başladı. Alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkat çeken merkez orta saha oyuncusu, 2012 yılında A takım forması giymeye başladı. İlk sezonunda 14 maçta görev alan başarılı oyuncu, 2013-2014 sezonunda 26, 2014-2015 sezonunda ise 31 maçta boy gösterdi.

Haberin Devamı

2015 yılının devre arası transfer döneminde 250 bin Euro karşılığında Rijeka'ya transfer olan Misic, sadece 1 maçta şans buldu. Sezon sonu Serie B ekiplerinden Spezia Calcio'ya kiralanan ve ilk kez ülke dışına çıkan Misic'in geri dönüşü ise bambaşka oldu.

2016-2017'de Rijeka'da 42, 2017-2018'de ise 37 maça çıkan Misic, Avrupa ekiplerini peşine taktı. Portekiz ekibi Sporting Lizbon, Misic'i 2.75 milyon Euro karşılığında transfer etti ve Hırvat oyuncu kariyerinin en büyük sıçramasını yaptı.

Büyük umutlarla geldiği Lizbon'da forma şansı bulmakta zorlanan Misic, Ocak 2019'da PAOK'a kiralandı.

PAOK'ta kiralık olarak forma giyen oyuncunun bonservisi, Portekiz ekibi Sporting'de bulunurken Yunan ekibinin teknik direktörü Abel Ferreira, Misic etrafında bir takım kurmak adına oyuncunun bonservisinin mutlaka alınmasını istiyor.

PAOK'un oyuncuyu satın almak için bulunan 2 milyon Euro'luk opsiyonunu önümüzdeki ay içinde kullanması bekleniyor.

25 yaşındaki oyuncu, bu sezon PAOK formasıyla çıktığı toplam 31 karşılaşmada 6 gol, 11 asistlik performans sergileyerek dikkatleri çekemeyi başardı.

Haberin Devamı

1.87 boyunda olan Misic, merkez orta sahanın yanında ön liberoda da forma giyebiliyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanan Hırvat oyuncunun Lizbon ile 2023 yılının Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Hırvatistan A Milli Takımı'nda 2 kez forma giyen Misic'in piyasa değeri 2 milyon Euro

YORUM YAZ