MENÜ

Nisanur Erbil ve İbrahim Çolak: Hedef Paris 2024 Olimpiyatları

Gençlerde Türk eskrim tarihinin en iyi Avrupa Şampiyonası derecesini elde eden, kılıç disiplininde mücadele eden Nisanur Erbil ile artistik cimnastikte Erkek Milli Takımı'nın önemli bir parçası olan ve dünya arenasında ilk altın madalyayı ülkemize kazandıran İbrahim Çolak, FANATİK'e konuştu. İkili; hedefin Paris 2024 Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Nisanur Erbil ve İbrahim Çolak: Hedef Paris 2024 Olimpiyatları

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile işbirliğine giden Türkiye İş Bankası’nın destek verdiği sporculardan; Nisanur Erbil ve İbrahim Çolak, FANATİK’in sorularını yanıtladı. Gençlerde Türk eskrim tarihinin en iyi Avrupa Şampiyonası derecesini elde eden, kılıç disiplininde mücadele eden Nisanur Erbil ile artistik cimnastikte Erkek Milli Takımı'nın önemli bir parçası olan ve dünya arenasında ilk altın madalyayı ülkemize kazandıran İbrahim Çolak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlar'ına giden yolu anlattı...

Haberin Devamı

Nisanur Erbil ve İbrahim Çolak: Hedef Paris 2024 Olimpiyatları

Nisanur Erbil (Eskrim)

Bu sezona da çok iyi başladın. Gençlerde (bireysel) Avrupa 2.'si ve Dünya 3.'sü oldun. Hazırlıklar doğrultusunda performansını nasıl değerlendirirsin?

"Sezona büyükler dahil çoğu dünya kupasında güzel sonuçlar alarak, gençler dünya kupalarında ise madalya alarak başladım. Gerçekten ama gerçekten eskrim kariyerimin şu ana kadar en yoğun ve yorucu sezonu diyebilirim. Aynı zamanda büyükler ve gençler kategorisinde de geçirdiğim en iyi sezon oldu"

Yoğun bir program var... Hem bireysel hem de takım olarak hedef nedir?

"Seul Grand Prix turnuvası ile başlayan Olimpiyat kotası sürecimiz Büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonası ile devam edecek. Hedef tabii ki bireyselde bulunduğum sıralamayı yukarılara çekip olimpiyat kotası için mücadelemi en güçlü şekilde sürdürmek. Takımda ise son zamanlarda eski yerimizi koruyamasak da yeniden dünya klasmanında ilk 16 da yerimizi almak.”

Haberin Devamı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için takım ve bireysel anlamda kota alabilir miyiz?

"Paris 2024 için konuşmak gerekirse; hem bireysel hem de takımda şansımızı yüksek görüyorum. Geçtiğimiz sezon takımımızın eksilmesiyle ne kadar dağılsak da olimpiyat yılı, ferdi veya takım olsun, kota için elimizden geleni yapacağız."

Spora ve eskrime verilen desteği nasıl değerlendiriyorsun?

"Eskrime büyük bir destek maalesef diğer branşlara kıyasla daha düşük kalıyor. Bireysel olarak, İş Bankası en büyük destekçilerimden biri. Tabii umarım federasyonumuz adına, eskrim branşına büyük katkılar sağlanır."

Nisanur Erbil ve İbrahim Çolak: Hedef Paris 2024 Olimpiyatları

İbrahim Çolak (Artistik Cimnastik)

Türkiye'nin yine madalya serisi yaptığı 2023 Avrupa Şampiyonası öncesi, şanssız ve ciddi bir sakatlık yaşadın. Aslında sezona da iyi bir başlangıç yapmıştın. Öncelikle sakatlığında son durum nedir? Ve Antalya'daki şampiyonayı değerlendirir misin?

"Antalya’daki Avrupa Şampiyonası’na katılmayı çok istiyordum ama bir şanssızlık yaşadım. Tedavi sürecim gayet iyi gidiyor. En kısa sürede sahalara döneceğime inanıyorum ve bu yönde gayretimi sürdürüyorum. Takım arkadaşlarım şampiyonada çok iyi bir iş çıkardı. Son üç Avrupa Şampiyonası’nda da Türk Takımı hep kürsüde ve bu da büyük bir başarı. Bireyselde alınan iki altın bir gümüş madalyayı da yerinde takip etme şansım oldu. O tarihi anlara şahit olabildiğim için de çok mutlu oldum. Bu başarıda emeği geçen herkesi çok tebrik ediyorum"

Haberin Devamı

Paris 2024 Olimpiyat kotası için önümüzde önemli bir Dünya Şampiyonası var. Takımın önemli bir parçası olarak, burada da seni izlemeyi umut ediyoruz. Sakatlık sürecinde dahil hazırlıkların bu yönde nasıl ilerliyor?

"Hedefim olimpiyat kotası alabileceğimiz Dünya Şampiyonası'na yetişebilmek. Bunun için çok çabalıyorum. İyileşme süreci zihinsel anlamda çok zor gerçekten ama bunun üstesinden gelebileceğime inancım tam. Takımın bir parçası olarak orada yarışabilmeyi çok istiyorum. Paris’te de yarışıp bu sefer %100 performansımı gösterip ülkeme bir olimpiyat madalyası kazandırmak en büyük hayalim"

Paris 2024 Olimpiyat yolunda hedefe nasıl gidilecek?

"Bireysel anlamda öncelikle sağlığıma kavuşmak ve en son Stuttgart’ta yapılan takım yarışmasındaki performansıma ulaşıp, olimpiyata kadar kendimi ne kadar geliştirebilirsem geliştirmeye çalışacağım. Şimdiye kadar yaşadığım ciddi sakatlıklardan sonra hep daha güçlü bir şekilde sahalara döndüm ve güzel başarılar elde ettim. Kötü bir süreç gibi görünse de bu durumu avantaja çevirmek benim elimde. Bu yıl eylül sonunda Belçika’da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda takım olarak hedefimiz ilk 8’e girip takım finali yapmak. Bunu başardığımız takdirde Paris2024 Olimpiyat Oyunları’na takım olarak katılmaya hak kazanacağız"

Haberin Devamı

Spora ve cimnastiğe verilen desteği nasıl değerlendiriyorsun? Sizi destekleyen kurumlar var mı?

"Bu zamanda spor yapmamak için bir bahanemiz yok bence. Çünkü tesisleşme anlamında Türkiye birçok ülkeye göre çok ileride. Spor altyapısı anlamında da çok büyük bir destek var. Bu da yeni şampiyonların çıkmaya devam edeceğinin bir göstergesi. Ayrıca cimnastiğe de özellikle çok fazla destek sağlanıyor, bu anlamda da Gençlik ve Spor Bakanımıza, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanımıza çok teşekkür ediyorum."

YORUM YAZ