MENÜ

Milli sporcularımızdan Antalya'da madalya yağmuru

Antalya, iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptı. Judoda Antalya Grand Slam Turnuvası ve Artistik Jimnastik Dünya Challenge Kupası’nda milli sporcularımız madalyaları topladı. Artistik Jimnastik Erkek Milli Takımımız 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz, judoda da Ay-Yıldızlı ekibimiz 1 gümüş, 5 bronz olmak üzere toplam 10 madalya elde etti.

Milli sporcularımızdan Antalya'da madalya yağmuru

Antalya, iki önemli organizasyona ev sahipliği yaptı, milli sporcularımız madalyaları topladı... Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez ülkemizi takım halinde temsil edecek Erkek Milli Takımımız, Dünya Challenge Kupası Antalya etabında, 2 altın, 1 gümüş, 1 bronz olmak 4 madalya kazandı. Çifte kürsü sevinci yaşayan Adem Asil yer aletinde 14.400 puanla altın, halkada da 14.600 puanla gümüş kazanırken İbrahim Çolak da 14.650 puanla halka aletinin zirvesinde yer aldı. 19 yaşındaki Mert Efe Kılıçer da barfikste 13.700 puanla kendisine 3.’lük kürsüsünde yer buldu.

Haberin Devamı

AYNI KİLODA ÇİFTE KÜRSÜ

Uluslararası Judo Federasyonunun (IJF) faaliyet takviminde yer alan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na kota puanı ve kota hakkı kazandıran Antalya Grand Slam Turnuvası’nda 6 madalya elde etti. Olimpiyatların yanı sıra dünya ve Avrupa şampiyonalarında dereceye giren judocuların da yer aldığı turnuvaya Türkiye Sıla Ersin’in (48kg) gümüş ve Salih Yıldız (60kg) ile Umalt Demirel’in (73kg) kazandığı bronz madalyayla başladı. Turnuvanın son gününe milli sporcular 3 kürsü başarısı sağdırdı. 90kg’da Mihael Zgank, Peter Safrany’i, 78kg’da Kayra Özdemir ile Hilal Öztürk sırasıyla Güney Koreli Hayun Kim ve Fransız Lea Fontaine’i yenerek bronz madalya elde etti.

YORUM YAZ