MENÜ

Mehmet Sepil ve Ferhat Arıcan, FANATİK'e konuştu: Sporcular, olimpiyat madalyasıyla idman yapıyor!

Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Branşlardan Sorumlu Başkanı Mehmet Sepil ile Türk cimnastik tarihinin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan, FANATİK'e röportaj verdi. 'Göztepe Cimnastik Akademi' markasıyla amatör branşlar konusunda çok büyük bir adım atan İzmir ekibinde heyecan büyük. İşte detaylar...

Mehmet Sepil ve Ferhat Arıcan, FANATİK'e konuştu: Sporcular, olimpiyat madalyasıyla idman yapıyor!

İzmir'de son yıllarda olimpik branşlarda büyük bir atılım yapan Göztepe, Türk cimnastik tarihinin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan ve milli cimnastikçi Coşkun Boncuk tarafından kurulan Kolektif Akademi ile güçlerini birleştirdi. 98 yıllık tarihiyle ülkemizin en köklü kulüpleri arasında yer alan Göztepe ile Arıcan'ın iş birliğinden Göztepe Cimnastik Akademi markası doğdu. Göztepe Cimnastik Akademi çok güçlü bir sinerji yaratıp İzmir'de binlerce çocuğu cimnastikle buluşturacak.

Haberin Devamı

Bu anlamlı buluşmanın basın toplantısı ve tanıtımında FANATİK de oradaydı. Hem Başkan Mehmet Sepil hem de Ferhat Arıcan arkadaşımız Atalay Özçelikli'ye özel açıklamalarda bulundu. Özçelikli'nin, 'Birçok kulüp giderleri nedeniyle amatör branşları küçültme kararı alırken Göztepe gibi futbolda büyük bir kitlesi olan takımın amatör branşlara bu kadar yatırım yapması ve ilgi göstermesi çok büyük bir atılım değil mi?' sorusuna Başkan Sepil şu yanıtı verdi:

Mehmet Sepil ve Ferhat Arıcan, FANATİKe konuştu: Sporcular, olimpiyat madalyasıyla idman yapıyor

'İzmir bu konuda çok zor bir şehir'

"8-10 yıldır planladığımız bir şey aslında. Göztepe Spor Kulübü'nü satın aldığımda bir yelken bir de hentbol şubesi vardı. Onların da doğru düzgün yeri yoktu. O branşları çoğalttık ama bunun ekosistemini doğru kurmak gerekiyor. Hem planlama hem tesis gerekiyor. Tesis konusunda yeterli değiliz henüz. İnşallah amatör branşların desteklendiği tesisleri kendimiz yapacağız. İzmir bu konuda çok zor bir şehir. Yeterli spor salonları, tesisleri pek yok."

Haberin Devamı

'Yepyeni bir Göztepe nesli gelecek!'

Ferhat Arıcan örneği bizi çok heyecanlandırdı. Ferhat, Göztepe arması taşıyarak elit sporda olimpiyatlarda madalya alınca çok heyecanlandık, çok sevindik. Biz bu işi İzmir'de genişletmeye karar verdik. Sadece jimnastik değil, diğer amatör branşları da genişleteceğiz. Diğer takımlara da haksızlık etmemek lazım. Fenerbahçe de amatör branşlarda iyi. Ancak tabii yaptıklarımız diğer kulüplere de ilham olacaktır. Şu anda yaptıklarımız şimdi değil ama 2-3 yıl içerisinde daha da anlaşılacak. Ama Göztepe Kulübü'nün bundan yararlanması 5-10 seneyi alacak. Biz Göztepe'ye yeni minikler kazandıracağız ve yepyeni Göztepe nesli gelecek.

Mehmet Sepil ve Ferhat Arıcan, FANATİKe konuştu: Sporcular, olimpiyat madalyasıyla idman yapıyor


'Sporcularım olimpiyat madalyasına dokundu'

Türk cimnastik tarihinin olimpiyat madalyalı tek sporcusu Ferhat Arıcan da heyecanı ve mutluluğunu arkadaşımız Atalay Özçelikli'yle paylaştı. Sporu spordan gelenlerin yönetmesi gerektiğini dile getiren Arıcan, "Ben 6 yıldır sporculuk kariyerimin yanı sıra antrenörlük de yapıyordum kendi akademimde. 6 yıldır ikisini bir arada yürüttüm ve üstüne Avrupa şampiyonu olup, olimpiyat madalyası aldıysam bundan sonra da bunu devam ettirebilirim. Aktif sporculuk kariyerimde bu işi yapma sebebim; ben sahadayken, ben madalya kazanırken benim çocuklarımın, sporcularımın beni izleyerek benden ilham almasıdır. Ayrıca bizim akademimizdeki tüm sporcular olimpiyat madalyasına dokundu. Bu duyguyu onlara yaşatmak istiyorum, en önemlisi bu. Olimpiyat madalyasına dokunarak antrenman yapıyorlar, bu çok önemli" yorumunu yaptı.

Arıcan da sözlerini şu ifadelerle noktaladı

Kolektif Akademi'de çok büyük işler yaptık biz. 5-6 yılda genel toplamda 6 bin sporcuya ulaştık, sezonda da şu an 1000'e yakın aktif sporcumuz var. Tabii benim Göztepe ile olan bağım çok kuvvetli. Yıllardır aile gibi hissettiğim bu camianın içindeyim. Sayın Başkanımız Mehmet Sepil'in olimpik branşlara da çok büyük bir katkısı var. Kolektif Akademi'nin bu kadar büyüdüğünü fark etti kendisi, benim de orda olmam dolayısıyla bu büyüyen gücü birleştirip Göztepe camiasıyla birlikte daha büyük işler yapacağız.

'Olimpiyatlara sporcu yetiştireceğiz'

"Kolektif Akademi hep bizimle kalacak, onu unutmayacağız, ismimiz Göztepe Cimnastik olacak. Ekibimle birlikte özellikle Coşkun Boncuk başta olmak üzere tüm arkadaşlarımla büyük işler başaracağız, olimpiyatlara sporcu yetiştireceğiz. En önemlisi de sporu hayatlarının parçası haline getiren yeni nesiller yetiştirmek."

Haberin Devamı

Mehmet Sepil ve Ferhat Arıcan, FANATİKe konuştu: Sporcular, olimpiyat madalyasıyla idman yapıyor

YORUM YAZ