MENÜ

Jimnastikte Paris 2024 Olimpiyatları için kota mücadelesi

52. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası bugün Belçika’da başlayacak. Erkek Milli Takımımız tarihte ilk kez takım halinde Paris 2024 için olimpiyat kotası almaya çalışacak.

Jimnastikte Paris 2024 Olimpiyatları için kota mücadelesi

52. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası, yarın Belçika’da başlayacak. Antwerp kentindeki Spor Sarayı Salonu’nda düzenlenecek organizasyonda 73 ülkeden yaklaşık 500 sporcu, madalya mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Türkiye’yi kadınlarda Bilge Tarhan, Bengisu Yıldız, Sevgi Seda Kayışoğlu, Derin Tanrıyaşükür; erkeklerde ise Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı temsil edecek. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları öncesi, takım kotasını az farklarla kaçıran Erkek Milli Takımımız bu kez tarihi kotayı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için almaya çalışacak.

Şampiyona erkek elemeleriyle açılışı yapacak ülke sporcuları, 6 grupta serilerini sunarken ilk gün 4 grupta aletlere çıkacak. 1. grupta yer alan Türkiye, TSİ 11.00 itibariyle mücadelesine yer aletinde başlayacak. Sporcuların alacağı puanlar ve sıralama sonrası takım, genel tasnif ve bireysel alet finaline çıkacak sporcu ile ülkeler belli olacak.

Haberin Devamı

 

Jimnastikte Paris 2024 Olimpiyatları için kota mücadelesi

YORUM YAZ