MENÜ

'Bu kota, olimpiyatta madalyayla taçlanır'

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ilk kez ‘takım’ kotası alan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı’nda yüzler gülüyor. Uzun bir planlamanın sonucu bunu başardıklarını söyleyen başkan Suat Çelen, “Türkiye ilk defa olimpiyatlara takım halinde gidiyor. İnşallah bu kota olimpiyatlarda madalyayla taçlanır” dedi.

'Bu kota, olimpiyatta madalyayla taçlanır'

Belçika’nın Antwerp kentinde düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası takım elemelerinde Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımımız tarihi bir başarıya imza attı. Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı’dan oluşan Ay-Yıldızlılar, 10. sırada yer alarak tarihte ilk kez, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ‘takım’ kotası aldı. Başkan Suat Çelen, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kotasını aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Uzun bir planlamanın sonucunda bunu başardık. Tarihi bir başarı elde ettik. Türkiye, ilk defa olimpiyatlara takım halinde gidiyor. Türkiye, bir cimnastik ülkesi olmaya başladı. Gerçekten çok büyük bir başarı. Sporcularımıza, teknik ekibime ve antrenörlerime teşekkür ediyorum. İnşallah bu kota olimpiyatlarda madalyayla taçlanır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bu başarıda büyük paya sahip sporcular da şunları söyledi...

‘Daha büyük hedeflerle orada olacağız’

FERHAT ARICAN: “İlklerin takımı olarak, ilk kez olimpiyatlara takım halinde gidiyoruz. Tarih yeniden yazıldı. Buralara kolay gelmedik. Çok çalıştık ve çok emek verdik. Olimpiyatlara daha iyi şekilde hazırlanacağız. Daha büyük hedeflerle orada olacağız.”

ADEM ASIL: “Olimpiyatlara gitme hedefiyle buraya geldik. Başardığımız için çok mutluyum. İnşallah olimpiyatlarda da başarılı oluruz”.

AHMET ÖNDER: “Gerçekten üzerimizde büyük bir sorumluluk vardı. Bu sorumluluğu iyi bir şekilde atlattık. Şimdi artık keyfini çıkaracağız”.

MEHMET AYBERK KOŞAK: “Uzun zamandır çalışıyorduk. Kota aldığımız için mutluyuz”.

Haberin Devamı

EMRE DODANLI: “Çok büyük bir başarı elde ettik. Aileme, arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ediyorum”.

KEREM ŞENER: “Arkadaşlarıma olabildiğince destek vermeye çalıştım. Takım arkadaşlarıyla gurur duyuyorum”

YORUM YAZ