MENÜ

İzmir'de tesisler yenilendi

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kenti bir spor kenti yapma vizyonu doğrultusunda pandemi döneminde de spora destek devam etti. Balçova, Gaziemir, Yeşilyurt, Çiğli'deki futbol sahaları ile Karabağlar'da bulunan İzmirspor Tesisleri yaklaşık 5.8 milyon TL'lik yatırımla yenilendi.

İzmir'de tesisler yenilendi

Çiğli'de Esentepe Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka ise amatör spor kulüplerinin antrenman yapabileceği bin 125 metrekarelik futbol sahası kazandırıldı. Ayrıca Bucaspor'un Kaynaklar'daki kulüp binasının tadilatı da yapıldı. Tesisler pandemi kısıtlamalarının sona ermesinin ardından halkın ve amatör spor kulüplerinin kullanımına açıldı.

Haberin Devamı

Yenilenen sahalar, futbol maçlarına da yeniden ev sahipliği yapmaya başladı. Kentteki spor olanaklarını geliştirmek için pek çok çalışma yürüttüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Spor kenti bir İzmir yaratmak istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize daha çok spor yapacağı tesisler kazandırıyor, mevcut tesisleri yeniliyoruz. Gençlerimizin en sağlıklı koşullarda spor yapması için kaliteli sahalar ve çağdaş tesisler kuruyoruz. Pandemi döneminde de statlarımızı baştan sona yeniledik. Sporu ve sporcuyu teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.

DHA

YORUM YAZ