MENÜ

İzmir at yarışı tahminleri - 12 Mart Pazar

İzmir at yarış tahminleri... Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi ve sizler için kupon hazırladı.

İzmir at yarışı tahminleri - 12 Mart Pazar

Etkili sprintiyle RIGHT OR WRONG
Sert temposuyla CEM CEM…


Yazar: Tolgahan İmal

1.AYAK: Yarış yaşamının ilk koşusunu kolay şekilde kazanmasını bilen ELİPS, akabinde start aldığı koşusunda tecrübeli rakipleri arasında üçüncü kalmıştı. Ancak düzlük boyunca temposunu artırarak potoya istekli fulelerle girerek beğenimi kazandı. Biraz daha uzayan mesafede ve klas jokeyi Özcan Yıldırım ile kazanmaya yakındır. İlk jenerasyon temsilcileri ile adını duyuran Native Khan’ın henüz en iyi yarışını koşmayan temsilcisi TATARINOĞLU, bekleme yapmaya başladıktan sonra çok daha etkili olacaktır. Bugün favorinin ilk ciddi rakibi olarak görüyorum. İstikrarlı koşan BEYHACI, iyi ellerde hazırlanan KARA OĞLUM ve üstün bir anne kan hattının mensubu olan RED SUN ise mücadelenin içinde olmasını beklediğim diğer isimler.

2.AYAK: Ülkemizde birçok başarılı safkanın anne hattında görebileceğimiz Macar kısraklarının soyundan gelen BADEGÜL, ablası Bade Hanım gibi kum pistte gelecek vaat ediyor. 1600 metredeki son yarışında daha düzlükte kasayı kapatan safkan, kısalan mesafeye rağmen başarısını yineleyebilir. Bu gibi koşullarda katıldığı son üç startını da kuvvetli sprintiyle kazanmasını bilen VENÜS DAUGHTER elbette sert rakibi olacaktır. Pist ve mesafenin bir diğer başarılı safkanı TRIPLE CROWN ve yarış gördükçe aşama kaydeden ERENDIRA ise mutlak suretle kuponlardaki yerini almalıdır.

3.AYAK: Taylığından itibaren kısa ve orta mesafeli kum yarışlarının iddialı ismi olarak dikkat çeken RIGHT OR WRONG, sert rakipleri arasındaki son startında geciken ataklarıyla ikinci olurken, potoya adeta mermi gibi girerek ne denli formda olduğunu gösterdi. Bugün için yarışın gidişatı oldukça lehine. Zira Coffee Bean ve Coritiba ikilisi düzlüğe önde çıkmak adına tempoyu artırarak erken mücadeleye girecekler. Bu mücadeleyi hemen arkalarında acele etmeden takip edeceğini düşündüğün Right Or Wrong’un ise etkili sprintiyle kazanacağını düşünüyorum.

4.AYAK: İzmir’in en önemli ve yıllardır büyük çekişmelere sahne olmuş koşularından Ege Derbisinde bu yıl büyük favori CEM CEM ön plana çıkmakta. Uzun mesafeli kum yarışlarında önde etkili bir tempo yaparak, düzlükten itibaren rakiplerini bu tempoya zorlayan safkan, 400 ile 200 arasında bir aşama daha hızlanarak arka grubu dağıtarak kazanmakta. Olur da bu tempoda diri kalan rakibi çıkarsa da karakteriyle yine potoyu önde geçebilmekte. Mütemadiyen geride bıraktığı rakipleri arasında birincilik serisine devam edeceği izlenimi veriyor…

5.AYAK: 80.Cahide gibi klas bir kısrağın soyundan gelen MY SULTAN, babası Kafkaslı’dan aldığı güç ile birçok yarış kazanmayı başardı. Son yarışında yerini tutmakta geciktiği için etkili sprintine rağmen ikinci kalmıştı. Bu kez yerinde yürürse sıklet dezavantajına rağmen kazanabilir. Üstün süratiyle sayısız yarış kazanan RAZYANA, nispeten eksik olduğu kum piste rağmen birinciliğin diğer güçlü adayıdır. Ne zaman ne koşacağı belli olmayan BESSEY ise koşunun sürprizini gerçekleştirebilir.

6.AYAK: Mesafe gözetmeksizin başarılı yarışlara imza atan KOLAÇAN, bu kez etkili jokeyi Mehmet Kaya ile start alacak olup, rakiplerinin bir adım önündedir. Son yarışında olduğu gibi bariyer dibinde ısrar etmezse SULTANHAN, süratli stiliyle HALİME HANIM, tabeladan düşmeyerek formunu ortaya koyan FANİZAN ve takibimdeki atlardan LİDERBATUR ise hata kollayacak rakipleridir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 3.5.8.2.6 ) ( 1.3.2.4 ) ( 1 ) ( 1 ) ( 1.2.4 ) ( 11.5.4.3.12 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ