MENÜ

İyi huylu prostat büyümesinde tedaviler nelerdir?

Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu cevaplıyor; İyi huylu prostat büyümesinde tedaviler nelerdir?

İyi huylu prostat büyümesinde öncelikle tabii ki ilaç tedavisine başlanmaktadır ancak ilaç tedavisinin fayda etmediği durumlar olabiliyor. İlaç tedavisinin fayda etmediği durumlarda iyi huylu prostat büyümesinde kapalı yöntemlerle ameliyatlar yapılabilmektedir. Prostatı bir portakal kabuğu gibi düşündüğümüzde portakalın içini nasıl yok edebiliriz diye tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır.

Haberin Devamı

Eski bir yöntem olan TUR yani kazıma yöntemi, günümüzde hala iyi huylu prostat büyümesinde tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bir sonraki tedavi yöntemi ise bipolar teknik denilen kullanılan sıvının farklı olmasıyla iyi huylu prostat tedavisinde kullanılan yöntem aslında kazıma yöntemidir. Bunların haricinde yeni tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Holep adı verilen iyi huylu prostat tedavisi yöntemi, kalın bir alet olduğu için üretraya zarar verme riski bulunur. Bu yüzden üretrası ince olan hastalarda bu yöntem kullanılamaz. Ayrıca Holep yöntemine benzer Thulium adı verilen yöntem, greenlight yöntemi ve çok büyük prostatı bulunan hastalarda kullanılan robotla tedavi yöntemi kullanılmaktadır.

YORUM YAZ