MENÜ

İyi huylu prostat büyümesi nasıl anlaşılır? Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu cevaplıyor!

İyi huylu prostat büyümesi genelde hastaların şikayetlerinden anlaşılmaktadır. Peki iyi huylu prostat büyümesinin belirtileri nelerdir? Üroloji ve Transplant Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu iyi huylu prostat büyümesine dair merak edilen soruları sizler için yanıtladı.

İYİ HUYLU PROSTAT BÜYÜMESİNİN SEBEPLERİ

Haberin Devamı

''İyi huylu prostat büyümesi aslında hastaların şikayetleriyle anlaşılıyor. Bunları sıralamak gerekirse ilk olarak hastalar normal idrar yaparken zorlanmaya başlıyor. Yani hastalar gece idrara kalkma, sabah idrara çıktığında zorlanma şikayetleriyle biz hekimlere başvurmaktadır. Bunun haricinde kesik kesik idrar yapma ve idrarın tazyikinin azalması da prostat büyümesi şikayetlerinin en önemlisidir.

Bu şikayetleri anlamak için üriner sistem ultrasonu, kötü ya da iyi huylu olduğunu anlamak için idrar ve kan tahlili, üroflowmetri dediğimiz akış hızı testi yapılmaktadır. Bu test ve tetkikler yapıldığı takdirde hastanın şikayetleri doğrultusunda prostat büyümesinin iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğu anlaşılabilmektedir.''

YORUM YAZ