MENÜ

"İyi bir sonuç almalıyız"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam haftasonu oynayacakları Karabükspor karşılaşmasını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

"İyi bir sonuç almalıyız"

Yeşil beyazlı ekibin başarılı teknik patronu Ertuğrul Sağlam bugünkü antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bu hafta yine zorlu bir rakiple oynayacaklarını ifade eden Sağlam, "Bizim için zorlu bir maç olacak. Onların da kendi sahasında iyi futbol oynadıklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını çok iyi biliyoruz. Bizim için kolay olmayacak ama geçtiğimiz haftaki puan kaybından sonra kayıp yaşamamak ve zirve yarışından geriye düşmemek için iyi bir futbol ortaya koyup, iyi bir sonuç almamız gerekiyor. Şartlar elverdiği sürece bu maça hazırlanmaya çalıştık. Futbolcularımız zirve yarışında bizim için çok önemli ve ihtiyacımız olan 3 puanı alacaklardır. İnancımız sonuna kadar devam ediyor. İklim şartları ve zemin bize futbol oynamaya imkan sunarsa güzel bir futbol ortaya koyabiliriz. Güzel bir maç olacağını umuyorum. İki takım arasında yıllar öncesine dayanan güzel bir dostluk var" dedi.

Haberin Devamı

VEDERSON OYNAYAMAYACAK

Takımda Vederson dışında sakat olmadığını ifade eden genç teknik adam, "Vederson antrenmana katılamıyor. Dışarıda çalışmalarına devam ediyor. O kadroda olmayacak. Bunun dışında bir eksiğimiz yok. Vederson haftai çinde takımla çalışmaya çıktı ama sakatlığı tekrarladı. Bununla alakalı zaman söylemek doğru olmaz ama uzun sürmeyeceğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

SERCAN VE VOLKAN DEĞERLİ

Bursaspor'un genç futbolcuları Sercan ve Volkan ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlam, "Sercan ve Volkan, ikisi de bizim için çok önemli futbolcular. Gerek bulundukları konum, gerekse de Türk futbolundaki isimleri takımları için daha fazlasını ortaya koymaları gerektiğini gösteriyor. Bizim için çok önemli bir dönem var. Bu dönem içerisinde onlar da sorumluluk sahibi insanlar, sorumluluk alacaklardır. Bu sezonla alakalı daha önce daha az yaptıklarını bundan sonra sahaya yansıtacaklardır ve alacağımız sonuçlara katkıları olacaktır" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BİRLİK ORTAMI GÜZEL

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink ile yaptıkları toplantıyı anlatan Ertuğrul Sağlam, "Hiddink ile görüşmemizde önümüzdeki sezonun planlamasıyla alakalı konuştuk. Bunun dışında A2 takımıyla alakalı ve ufak tefek sorunları tartıştık. Güzel bir toplantı oldu. Ne derece faydalı olduğunu göreceğiz. Bu türlü toplantıların bundan sonra da tekrarlanıp, belli sorunların zaman aşımına uğramadan antrenörler arasında ortaya konulup, çözüm üretilmesi güzel. Bu birlik ve beraberlik ortamı güzel. Orada bence, Türk futbolunun şu gün yaşadığı kaosun belki de ortadan kaldırılması açısından çok gerçekçi anlamda değerlendirmek gerekiyor" dedi.

UZAK DURACAĞIZ

Son haftalardaki Türk futbolundaki kaosla ilgili soruyu cevaplayan Sağlam, "Bu gibi olayları sadece bugün yaşamıyoruz. Sık sık tekrarlanan şeylerdi. Türk futbolundaki en önemli sıkıntılardan birisi. Biz Bursaspor olarak Türk futbolunu sıkıntıya sokacak bu ortamdan uzak durmaya çalışıyoruz. Bizim de farkımız bu olsun. Biz bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Fair play anlayışı içinde Türk futboluna renk katmaya çalışacağız. Herşey şampiyon olmak değildir. Sporun evrensel değerlerini ortaya çıkarmak da önemli bir kazanımdır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Futbol adına güzellikler sunuyoruz. Öyle olmasa bu takım geçtiğimiz sezon Türk futbol tarihini değiştiremezdi. Biz belki maç kaybedecez, penaltı kazanamayacağız ama vicdanen rahat olup huzur içinde olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

BİR DÜŞÜŞ VAR

Takımdaki düşüşü değerlendiren başarılı çalıştırıcı şunları söyledi: "Bir düşüş var. Bunu herkes yaşıyor. Ama bizim için önemli olan, şampiyonluk mücadelesi içinde kalabilmek. Sezon sonuna kadar bu müacadeleyi devam ettirebilmektir. Çok büyük paralar harcayan takımların da sıkıntı yaşadığını görebiliyoruz. Bursaspor olarak, şampiyon oluruz, olmayız onu bilemiyoruz ama bundan sonraki senelerde de Bursaspor büyük takım kimliğine bürünen bir takım olacaktır. Kaybedilmiş bir şey yok. Felaket telallığı yapıyorlar ama ben buna katılmıyorum. Bu takım hala Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde. Birçok takımın önündedir ve bu bizim için değerdir. Önemli olan bu yarışın içinde kalmak. Daha fazla kayıp yaşamamak" dedi.

Haberin Devamı

Emre KOŞAK - Bursa / DHA

YORUM YAZ