MENÜ

İtalya'da son durum! İşte o görüntülerin perde arkası...

Çin’in Wuhan kentinde etkisini göstererek tüm dünyaya yayılan Corona Virüs’ün en çok etkisini gösterdiği Avrupa ülkesi İtalya oldu. Peki sosyal medyada İtalya’da insanların balkonlara çıkıp şarkı söylediği, çeşitli müzik enstrümanlarının çalındığı paylaşımların perde arkasında neler oluyor? İtalyan gazeteci arkadaşımız Gaetano Mocciaro, bu görüntülerin perde arkasını ve İtalya’daki son durumu tüm şeffaflığıyla Fanatik TV’ye anlattı.

Dünyada yaşamı büyük ölçüde etkileyen ve Çin’den sonra en çok etkisini İtalya'da gösteren corona virüs, İtalya’da yaşamı ne ölçüde etkiledi? Sosyal medyada izlediğimiz görüntülerin perde arkasında neler yaşanıyor? İtalyan gazeteci arkadaşımız Gaetano Mocciaro, Fanatik TV’den Seçil Menteş’in sorularını tüm şeffaflığı ile anlattı.

Haberin Devamı

SOKAĞA ASLA BİRİSİ İLE BİRLİKTE ÇIKAMIYORSUNUZ, YALNIZSINIZ.

Corona virüsün yaşamlarını ne ölçüde etkilediğini anlatan Gaetano Mocciaro, ‘’Bu durum Italya’da çok hızlı bir şekilde büyüdü. Evlere kapandık, dışarı çıkamıyoruz. Zorunda kalırsanız sadece markete, doktora, eczaneye ve eğer köpeğiniz varsa onunla yürüyüşe çıkabiliyorsunuz ama tek başına olmanız gerekiyor. Yanınızda bir başkasıyla sokağa çıkamıyorsunuz. 13 aylık bir çocuğum var. Dışarıya çıkmak isteyebilir ama bu durumdayken bunu yapamıyoruz. En fazla balkona çıkıyoruz ve orada onunla oyunlar oynuyoruz. Durum çok ciddi. Sadece dün 3000’den fazla vakamız oldu.’’ şeklinde konuştu.

SİZİN GÖRDÜKLERİNİZ BU SÜRECİN İYİ KISMI

Sosyal medyada paylaşılan videoların perde arkasında neler olduğunu anlatan Gaetano Mocciaro, ‘’Evlere kapandıktan sonra yeni bir ruh hali başladı. Balkonlarda şarkı söylemeye başladık. Bazen ulusal şarkılar bazen de normal şarkılar seçtik. Evet siz iyi yanını görüyorsunuz ama biz tabii ki mutlu değiliz. Sadece depresyona karşı modumuzu yüksek tutmaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bu süreç çok uzun sürecek.’’ dedi.

Haberin Devamı

AİLEMLE SADECE SKYPE ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜYORUM

İnsanlarla iletişim sürecini ise ‘’Ailemle Skype üzerinden görüşüyorum. Bulunduğum yere uzak yaşıyorlar, Torino’da. Arkadaşlarımızla da aynı şekilde görüntülü konuşma ya da normal arama gerçekleştiriyoruz. Duygularımızı, yaşadıklarımızı birbirimizle paylaşıyoruz. Bu süreçte telefonları daha fazla kullanmaya başladık.’’ sözleriyle anlattı.

TÜRKLERE TEK ÖNERİM…

Türkiye’de de corona virüs vakalarının artması sebebiyle bizlere önerilerde bulunan Gaetano Mocciaro ‘Tek önerim bu durumu ciddiye alın. İtalya’da evlere kapanmadan önce ilk vakamızda durumun ciddiyetini anlayamamıştık. Dışarı çıkmaya, restoranlara gitmeye, maçlara gitmeye devam ettik. Lütfen sizler evde kalın.’’ şeklinde tavsiyede bulundu.

YORUM YAZ