MENÜ

"İtalya 'Catenaccio' oynuyor"

Xavi Hernandez, bu akşam oynanacak EURO 2012 finali hakkında konuştu.

"İtalya 'Catenaccio' oynuyor"

Dünkü basın topolantısında Kiev'deki finali değerlendiren, Barcelona ve İspanya Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Xavi, "İtalya Catenaccio oynuyor ama eskiye göre çok daha iyiler. Çok kaliteli oyuncuları var. Topla oynamayı çok iyi beceriyorlar. Gelmiş geçmiş en yetenekli İtalya kadrosu bu." dedi.

Grup maçlarında İtalya'yı, Hırvatistan ile berabere kalarak saf dışı bırakabileceklerinin hatırlatılması üzerine ise; "Grup maçları için herhangi bir pişmanlığımız yok. Biz işimizi yaptık. Del Bosque de bize her maçı kazanmamız için oynamamızı ve bu sayede pişmanlık duymayacağımızı belirtti. " dedi.

İspanya'nın bu Avrupa Şampiyonası'nda sıkıcı oynadığı eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise 32 yaşındaki orta saha oyuncusu "Buna asla katılmıyorum. Bizim bu oyun tarzıyla neler elde ettiğimiz ortada. İspanya taraftarları bu futbolu izleyince eğleniyor. Bence diğerleri de zevk almalı. Eğer insanları sıkılıyorsa, bu, bizim her maçımızı kazanmamızdan dolayıdır. Bu da bizim için mükemmel bir durum. Yarın (bu akşam) da kazanmak istiyoruz. Tarih yazmak istiyoruz." dedi.

Hakan Ateşler / Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ