MENÜ

İşte takım ruhu!

Potanın Perileri'nin zafere ulaştığı Romanya maçında tarihi bir ana da takınlık edildi. Ay-Yıldızlı formaya hizmet etmiş eski kadın basketbolcu ve antrenörler biraraya geldi. Keyifli anların yaşandığı 2 günlük seyahatte kadın basketbolunun 5 kuşağı da yeniden takım olmanın duygusunu bir kez daha tattı.

İşte takım ruhu!

2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yoluna firesiz devam eden A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın, 2 günlük Romanya seyahatinde unutulmayacak bir sürpriz de vardı.

1961-1966 ila 1986’dan (Aradaki 20 yıl, milli takım kapatıldı. Yani kadın basketbolunun siyah dönemiydi!) bu yana Ay-Yıldızlı formaya hizmet etmiş, yaklaşık 50’ye yakın eski milli oyuncu ve antrenör Türkiye’ye destek vermeye gelmişti. Peki bu organizasyon nasıl oluşturuldu.

Milli Takım Menaceri Arzu Özyiğit’in (Kendisi de eski milli oyuncu) ortaya attığı fikir, Başkan Harun Erdenay ile Sportif Direktör Barbaros Akkaş’ın sıcak bakmasıyla hayata geçirildi. Tabii, bu güzel düşüncenin yönetim kademesindeki kişilerin, sporun içinden gelmesinin katkısı büyüktü.

Bol sohbet, bol kahkaha!

Zaten daha Atatürk Havalimanı’nda; belki de uzun süredir görüşemeyen eski takım arkadaşları ya da farklı jenerasyon olsa da birbirine abla-kardeşlik yapmış, yaklaşık 50’e yakın kadın basketbolcu, kucaklaşmaya, selfie çekmeye başlamıştı bile. Uçakta da bu coşku devam etti. Sanki, sporcu dönemlerine bıraktıları yerden devam edercesine, maça kendileri gidiyormuş gibi, eski yılları yad ettiler. Yaşa bakmadan herkes birbirine uydu. Eeee... Aynı uçakta ‘Altın kızlar’ edasında 70’e yakın kadın olunca; bol sohbet, bol kahkaha, bol selfie de kaçınılmazdı.

Sırtlarında yine milli forma


Sessizliğin olduğu, kahkahaların durduğu bir an bile yaşanmadı. Önce, ‘Hiç değişmemişsin’ tepkilerinin ardından kilodan tutun da aktif sporculuk yıllarında yaptıkları muzurlukları, yaşadıkları güzel, bazen de hüzünlü anılar yeniden canlandırıldı. Hotele yerleştikten sonra, akşam yemeğinde eğlence sürdü. Tüm oyuncular, kendi dönemlerinin şarkılarıyla pistte dans etti. Seyahatin 2. gününde yıllar sonra Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçiren eski basketbolcular, yeni nesil Potanın Perileri’ni önce idmanda onore etti ardından karşılaşma boyunca tezahüratlarla destekledi. A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın 5 kuşağını bir araya getiren bu tarihi fotoğraf da işte böyle ortaya çıktı.

Turkcell’den Periler’e destek

Erkek Milli Takımı’nın 2002’den bu yana destekçisi olan Turkcell 2 yıllık yeni anlaşma çerçevesinde A Milli Kadın Takımı’nın yanı sıra kadın milli takımlarının tüm kategorilerine ana sponsor oldu.

Yeni rota: ‘Harun bizi Rio’ya götür’

Bu birleşmeden inanılmaz keyif alan eski milli takım basketbolcuları, yeni rotalarını Romanya seyaheti sırasında belli etti. Kendi aralarında imza toplayan müthiş dev ekip, ‘Harun (Başkan) bizi Rio’ya götür’ başlığıyla listeyi Başkan Harun Erdenay’a takdim etti. Yani 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek Potanın Perileri eğer vize alırsa, bir dahaki buluşma Brezilya olabilir!

Haberin Devamı
YORUM YAZ