MENÜ

İşte Galatasaray'da Fenerbahçe zaferinin gizli formülü

Galatasaray’da Fatih Terim’in, “Oyuncularıma ilk defa ne yapacaklarını bir kağıda bastırarak ev ödevi verdim” dediği notlarda neler yazdığına FANATİK ulaştı. Fenerbahçe maçından önce derbiyi kafasında oynayan Fatih Terim’in tüm planları sahada satır satır yerine getirildi.

İşte Galatasaray'da Fenerbahçe zaferinin gizli formülü

Süper Lig’in 23. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi mağlup ederek tarihi bir zafere imza attı.

Haberin Devamı

İşte Fatih Terim’in “Oyuncularıma ilk defa ne yapacaklarını bir kağıda bastırarak ev ödevi verdim” dediği zafer planı:

Falcao’ya: Sen topu sakla

Kadıköy’deki tarihi galibiyetin iki mimarının kağıdında yazanlar ise tam anlamıyla zaferin şifrelerini anlatıyordu. Skor 1-1’ken Onyekuru’nun düşürülmesi sonrası penaltıyı atıp takımını öne geçiren Falcao’ya verilen kağıtta, “Stoperleri orta sahaya doğru çekeceksin. Bu sayede hem stoperlerin hem beklerin öne çıkmasını sağlayacaksın. Sana gelen topları ise saklayarak takımın öne çıkması için zaman kazandıracaksın. Sürekli hareket halinde olup, savunmanın dengesini bozacaksın” yazıyordu.

Henry’ye: Bekini geri çek

Fenerbahçe karşısında birçok gol pozisyonuna giren ve sonunda yaptırdığı penaltının yanı sıra maçı bitiren golü atan Onyekuru’nun taktik kağıdında ise “Sol kanatta çok fazla öne gitmeden oynayacaksın. Önündeki beki (İsla) kendine doğru çekeceksin. Falcao da rakip savunmayı öne çekecek ve orta sahaya yakın oynayacak. Top Feghouli’nin kanadında dolaşacak ve rakip oyuncular oraya toplanacak. Bu sayede senin kanadının önü açılacak. Sen de defansın arkasına koşular yapabilecek ve bu sayede gol pozisyonuna girmeye çalışacaksın. İşin savunma kısmında ise Saracchi’ye yakın olup, ona destek olacaksın. Bu anda top bize geçtiğinde ise hızlı hücum için hemen ileri doğru koşacak, defans arkasına top isteyeceksin” talimatları yazıyordu.

Haberin Devamı

Donk’a: Muriç’i hiç bırakma

Maçta Galatasaray’ın ilk golünü atan Donk’un da özel bir görevi vardı. Ona hafta boyunca Muriç ezberletildi. Duran toplarda nereye ne kadar sürede hareketleniyor, topu yere indirdiğinde hangi ayağını kullanıyor, nerelere koşu yapıyor gibi tüm detayların yanı sıra rakip ceza sahasında kazanılan duran toplarda kendisinden beklenenler tek tek not edildi. O da üzerine düşeni fazlasıyla yaparak, Galatasaray’ı tarihi galibeyete taşıyan isimlerden oldu.

Çağrı Davran - Metin Karabaş | FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ