MENÜ

İspanyollar'dan şok iddia!

Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İnter'in Barcelona'yı 3-1 yenmesinin ardından, İspanyol basınında yapılan yorumlarda Portekizli hakem Benquerença sert dille eleştirilirken, Nou Camp'ta oynanacak rövanş maçında turu geçecek skorun yakalanacağına güvenildiği görüldü.

İspanyollar'dan şok iddia!

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo, "Soygun!" başlığını atarak, Milito’nun attığı 3. golün ofsayt olduğunu, Alves ve Pique’nin pozisyonlarında Barcelona lehine iki penaltının verilmediğini, Messi’ye doğrudan temasların görülmediğini ve Barcelona aleyhine gereksiz sarı kartlar çıkarıldığını savundu. Gazete, Portekizli hakemin İnter teknik direktörü olan Portekizli Mourinho’nun yakın arkadaşı olduğunu da ileri sürdü. Diğer bir Katalan spor gazetesi "Sport" da "İnter ve hakem, Barça’yı mağlup etti" ifadesini başlığına çıkardı. Gazetelerdeki yorumlarda, Barcelona’nın evinde oynayacağı rövanş maçında farklı kazanmayı bilen bir takım olduğunu belirtilerek, Nou Camp’ta 98 bin taraftar önünde oynayacağı maçta Barça’nın şansının halen devam ettiği kaydedildi.

Bu arada, Madrid gazeteleri ise hakemin kötü bir yönetim sergilediğini ve Barcelona’nın şimdiden rövanşı düşündüğünü yazsa da daha çok İnter teknik direktörü Jose Mourinho’yu ön plana çıkardı. Marca ve AS gazeteleri geçtiğimiz haftalarda Real Madrid’e gelebilecek teknik direktör adayları arasında gösterdikleri Mourinho’nun Barça karşısında alınan 3-1’lik galibiyetle finalin oynanacağı Bernabeu’ya daha çok yaklaştığını savundular. Marca, "Barça, Mou’nun ağına takılıyor" başlığını atarken, Portekizli teknik adamın baskılı bir futbol oynatarak Barça’da Xavi ve Messi’yi etkisiz hale getirdiğini ifade etti. AS gazetesi de "Mourinho ilk düelloyu kazanıyor" diye yazdı.

Öte yandan, maç sonrasında Portekizli hakemi eleştiren Barcelonalı futbolcular ile Jose Mourinho arasında sözlü diyaloglar yaşandığı belirtildi. Mourinho’nun, "Kaybetmeye alışık olmayanlar için kaybetmek her zaman için zor. Bu hep kazananların karakteristik özelliğidir. Ben de öyleyim. Kazanan bir takım için kaybetmeyi kabul etmek kolay değildir" şeklinde ifadeler kullandığı iddia edildi.

Mourinho’nun ayrıca, maç içinde hakeme itiraz eden Barcelona teknik direktörü Guardiola’ya eliyle "deli misin" işareti yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ