MENÜ

İspanyollar bile çıldırdı

Sportmania Televizyonu yorumcusu Castillano, “Böylesine bariz hatalar yapan, önündeki pozisyonu görmek istemeyen hakeme isyan etmeyecek başkan yoktur” görüşünü dile getirdi.

İspanyollar bile çıldırdı

Fenerbahçe-Beşiktaş arasındaki olaylı derbi, sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da büyük yankı buldu. Özellikle 90 dakikaya damgasını vuran hakem kararlarının, maçı canlı yayınlayan İspanyol Sportmania Televizyonu’nun spikeri ve yorumcusu Carlos Castillano tarafından ‘ibretlik’ olarak değerlendirilmesi dikkati çekti.“Türkiye’de futboldan çok neden hakemlerin konuşulduğunu anlamak için örnek bir maçtı” ifadesini kullanan Castillano, Yıldırım Demirören’in hakemler aleyhinde konuştuğu için ceza aldığını hatırlatarak, “Başkanı çok iyi anlıyoruz. Böylesine bariz hatalar yapan, önündeki pozisyonu görmeyen veya görmek istemeyen hakeme isyan etmeyecek başkan yoktur” görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Emre İtalya’da öğrendi
Ernst’in, atılmasına gerek olmayan bir pozisyon sonrasında kırmızı kart gördüğünü vurgulayan yorumcu, “Orada faul vardı, ama kesinlikle kırmızı kart gerektirmiyordu. Çizme’de bir dönem oynayan Emre Belözoğlu, tam bir ‘İtalyanvari’ hareketle bu sonucu belirledi. Hakemi aldatmaya yönelik bu hareketleri orada öğrendi. Beşiktaş bu futbolla belki 3 puanı haketmedi, ama Fenerbahçe de galip gelmesini gerektirecek bir futbol oynamadı” dedi.

Hakeme ağır baskı var
Şükrü Saracoğlu’ndaki baskıyı ön plana çıkaran Castillano, bu konuda da şunları söyledi: “Fenerbahçe, evindeki maçlarda sürekli hakemi baştan baskı altına almak gibi bir anlayışla çıkıyor. Bu nedenle Sarı-Lacivertli ekibin maçlarında hakem hataları çokça yaşanıyor.” Yorumcular, penaltı noktasını ayağının ucuyla eşeleyen Bilica’ya Federasyon tarafından ceza verilip verilmeyeceğini de yakından takip edeceklerini belirttiler.

Haberin Devamı


YORUM YAZ