MENÜ

İspanyol basını Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdı

Futbolda kötü bir tablo çizen Fenerbahçe’de taraftarların yüzünü basketbol güldürüyor. Euroleague’de son olarak favorilerden Barcelona’yı deviren Sarı-Lacivertliler’e, İspanyol basını da övgüler yağdırdı.

İspanyol basını Fenerbahçe'ye övgüler yağdırdı

Son dönemde futbolda aldığı sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Fenerbahçe, erkek basketbolda ise istikrarlı görüntüsünü sürdürüyor. Kanarya futbolda son olarak Manchester United deplasmanından 4-1 gibi ağır bir yenilgiyle ayrılırken, basketçiler Euroleague’in kendisi gibi favorileri arasında yer alan Barcelona’yı deplasmanda 73-72 yendi.

Coach Zeljko Obradovic yönetiminde, Avrupa Ligi’nde son iki yıldır Final-Four oynama başarısı gösteren Sarı-Lacivertliler, bu sezon da koruduğu kadrosuyla yine şampiyonluk adayları arasındaki yerini aldı. 2017 Final-Four’unun İstanbul’da olma avantajını da iyi değerlendirmek isteyen Kanarya, yoluna 2 galibiyet alarak devam ediyor. İlk maçında Bamberg Brose’yi deviren Fenerbahçe’nin Barça karşısındaki üstünlüğü büyük beğeni kazandı.

‘Yıldızlarıyla kazandılar’

İspanyol basını da bu maça sayfalarında geniş yer ayırdı. Barça’ya yakınlığı ile bilinen gazeteler arasında yer alan Sport, “Barça, Fenerbahçe karşısında gülemedi. Rakibin üstün oyunu, galibiyete şans tanımadı. Özellikle Fenerbahçe’nin yıldızları, kritik anlarda iyi işler yaptı” yorumunu yaptı. AS, “Barcelona sahasında ağır bir yenilgi aldı. Slaukas ve Boby Dixon’ın toplamdaki 30 sayısı, yeni bir yenilgiyi yaşattı” derken; Marca, “Obradovic’in takımı, yıldızlarıyla istediğini aldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ