MENÜ

İspanya "transfere" devam ediyor

İspanya, Villarreal takımında oynayan ve gelecek vaad eden 17 yaşındaki Arjantinli Matias Nahuel Leiva'yı, milli takımda oynayabilmesi için İspanyol vatandaşlığına geçirdi.

İspanya  "transfere" devam ediyor

Geçen yıl Brezilyalı Diego Costa’nın ilk önce vatandaşlığa geçirilmesinin ardından İspanya Milli Takımı bu kez de Arjantinli Matias Nahuel Leiva’yı vatandaşlık yoluyla "transfer" etti.

Haberin Devamı

İspanyol spor gazetesi Marca’ya göre, "Yeni Messi" olarak tanıtılan Nahuel’in şimdi Arjantin mi yoksa İspanya Milli Takım’ında mı oynayacağına karar vermesi gerekiyor. İspanya Futbol Federasyonu’nun Nahuel’i bir an önce ikna ederek, 21 yaş altı Milli Takım’ıyla resmi bir maçta oynatıp bu tartışmayı en kısa sürede sonlandırmak istediği ileri sürülüyor.

Bu arada İspanya’da yabancı sporcuların vatandaşlığa geçirilmesi son dönemlerde oldukça sık görülüyor. Daha önce Hollandalı yüzücü Amber Bakker, Almanya doğumlu Ermeni güreşçi Hrant Karapetyan ve Faslı atlet Dunai Mahassin Ennasri de olimpiyatlarda İspanya Milli Takımı’nın formasını giyebilmeleri için İspanyol vatandaşlığına geçirilmişlerdi.

AA

MATIAS LEIVA İSTATİSTİKLERİ

YORUM YAZ