MENÜ

İsmail Keleş'ten Polonya'da altın madalya!

Avrupa Oyunları'na 'Türk Takımı' hem kota hem de şampiyonlukla başladı. Atılıcıkta İsmail Keleş 10m havalı tabanca finailde Alman rakibini 17-13 yenerek altın madalyayla birlikte Paris 2024 Olimpiyat kotasını da cebine koydu.

İsmail Keleş'ten Polonya'da altın madalya!

Polonya'da önceki gün açılışı yapılan 3. Avrupa Oyunları'na Türkiye atıcılık branşında aldığı iki güzel haberle başladı. Avrupa Oyunları'nda kota verilen branşlar arasında yer alan atıcılıkta İsmail Keleş hem şampiyon oldu hem de Paris 2024 kotasını aldı. Milli sporcumuz 10m havalı tabanca finalinde, Alman rakibi Robin Maurice Walter'ı 17-13 mağlup ederek şampiyonluk sevinci yaşattı. Keleş elemelerde 579 puanla bitirmiş ve ilk 8'e girmişti. 8 sporcunun yarıştığı sıralama atışlarında 248.2 puan alan Keleş 2. sıradan finale kaldı. Bu branştaki bir diğer temsilcimiz Yusuf Dikeç ise elemelerde 575 puanla 17. sırada kaldı.

Haberin Devamı

Şevval İlyda Tarhan 5. oldu

Kadınlar 10 metre havalı tabancada Şevval İlayda Tarhan ise Avrupa Oyunları'nı 5. sırada bitirdi. Elemeleri 578 puanla bitiren ve 3. sıradan ilk 8'e kalan milli sporcumuz final maçına kalamadı. 5 seriden oluşan sıralama atışlarında 4. seride final maçı şansını yitiren Şevval Tarhan, 197.8 puanıla 5. sırada kaldı.

Karatede iki bronz

3. Avrupa Oyunları'nda karate branşının ilk gününde 4 milli sporcu yarı finale yükseldi. Kadınlar 50 kiloda Serap Özçelik Arapoğlu, 55 kiloda Tuba Yakan bronz madalya kazandı. Erkekler katada Ali Sofuoğlu ve kumite 60 kiloda Eray Şamdan ise finale yükseldi. Gazetemiz baskıya girdiğinde final maçları henüz tamamlanmamıştı.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

YORUM YAZ