MENÜ

İsmail Kartal: Kazanalım herkesi strese sokalım

Fenerbahçe'de Başakşehir alarmı verildi. İsmail Kartal, Avrupa'nın en az gol yiyen ikinci takımı konumundaki rakibin zaaflarını oyuncularına ezberletiyor. Tecrübeli hoca kritik randevu öncesi galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

İsmail Kartal: Kazanalım herkesi strese sokalım

"Yenelim"

4. yıldız parolasıyla yola çıkan, bu doğrultuda Türkiye Kupası’nı bile ikinci plana atan Fenerbahçe için ilk yarının en önemli haftası geldi çattı. Sezonun ilk yarısını lider kapatmayı hedefleyen Sarı-Lacivertliler’in bu amaca ulaşabilmesi için Beşiktaş ve Galatasaray’ın kozlarını paylaşacağı haftada ligin flaş ekibi Başakşehir’i devirmesi gerek. Ancak Kanarya’nın işi pek de kolay değil. Rakip; kalesinde 4 gol gören Bayern Münih’in ardından 6 golle Avrupa’nın en az gol yiyen ikinci takımı konumunda. Kupa maçının da ertelenmesini koz olarak kullanan teknik direktör İsmail Kartal, futbolcularını mental, fiziksel ve taktiksel olarak bu karşılaşmaya en iyi şekilde hazırlamak için elinden geleni yapıyor.

‘Tek çare kazanmak’

Kartal, ekibinin hazırladığı veriler kapsamında rakibin eksik noktalarını tek tek oyuncularına ezberletirken yaptığı bireysel toplantılarla da galibiyetin önemine vurgu yapıyor. Futbolcularını liderlik için kazanmaktan başka bir çarelerinin olmadığına inandırıyor.

"Gerelim"

Kartal, futbolcularını Başakşehir maçına motive ederken derbiyi kullanıyor. “Biz kazanırsak rakiplerimiz maça baskı altında çıkacak. Bu da bizim işimize yarayacak, kazanmak çok önemli” sözleriyle takımını maça hazırlıyor.

Devre arasına lider olarak girmelerinin psikolojik anlamda takım üzerinde olumlu bir etki yapacağını düşünen İsmail Kartal, Başakşehir maçını kazanmaları halinde derbinin sonucuna da doğrudan etki edeceklerine inanıyor. Tecrübeli hoca, bu yüzden takımıyla yaptığı toplantılarda motivasyon unsuru olarak derbiyi kullanıyor. Kartal’ın futbolcularını, “Eğer biz kazanırsak derbinin kaderini de belirleriz. Çünkü alacağımız 3 puanla yeniden zirveye çıkacağız. Bu da derbide hem Beşiktaş hem de Galatasaray için ayrı bir baskı oluşturacak. Daha fazla gerilecekler. Bu durum da tam anlamıyla bizim işimize gelecek” sözleriyle yarınki mücadeleye hazırlıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ