MENÜ

IOS karanlık mod ayarı... Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

Son dönemde birçok uygulamanın yeni sürümlerine dahil ettiği “gece modu” özelliği Instagram için de geldi. iOS 13 ve yeni Android 10‘da karanlık mod özelliği entegre edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda Android Beta kullanıcıları için kullanıma sunulan Instagram gece modu özelliği şimdi de iOS kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Peki, Instagram karanlık mod nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

IOS karanlık mod ayarı... Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

Sosyal paylaşım sitesi Instagram, en popüler ağlar arasındaki yerini korumaya devam ederken, yeni özelliklerini de kullanıcıların beğenisine sundu. Instagram'a gelen gece modu özelliği ile profiller "karanlık" şekilde kullanılabilecek. Android 10'un ardından iOS 13 kullanıcıları da telefonlarında karanlık modu kullanmaya başladı. Instagram bir süre önce karanlık modu test etmeye başlamıştı. Android 10 desteği ile beraber bu özellik Android kullanıcılarının hayatına sonunda girmiş oldu.

Haberin Devamı

Instagram karanlık mod nasıl yapılır?

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, iOS kullanıcıları tarafından merakla beklenen Dark Mode (Karanlık Mod) özelliğini sonunda kullanıma sundu. iOS 13 ile beraber entegre gelen gece modu ile uyumlu bir şekilde çalışan bu mod sayesinde Instagram’ın beyaz arayüzü siyahlara büründü.

Instagram karanlık mod özelliğini kullanmak için öncelikle iPhone'uzun iOS 13 güncellemesi yapmanız gerekiyor. iOS 13 sürümü kullanıyorsanız iPhone > Ayarlar kısmını açın ardından Instagram uygulmasına gidin, otomatik olarak karanlık moda sahip Instagram karşınıza çıkacak. Karanlık mod özelliğini tekrar kapatarak eski temaya geri dönebileceksiniz.

Instagram karanlık mod nedir?

Karanlık mod uygulamaların arka planının koyu renkli çoğunlukla da siyah olarak çalışması anlamına geliyor. Uygulamada fotoğraflar ve yazılar dışındaki alanlar siyah olacak. Direkt mesaj ve IGTV'de gece modunda kullanılabilinecek.

Haberin Devamı

App Store üzerinden güncellemeniz gerekiyor

Koyu arayüz sayesinde az ışıklı ortamlarda kullanıcıların gözü yormayan bu özellik, aynı zamanda OLED ekranlı iPhone modellerinin daha az pil tüketmesine de olanak sağlıyor. Bunun yanı sıra son yayınlanan raporlara göre, Instagram’ın yeni özelliğinin yakın zaman içerisinde Facebook için de kullanıma sunacağını da ön görülüyor. Son olarak ise Instagram’ın yeni özelliğine erişim sağlayabilmeniz için Instagram uygulamasını App Store üzerinden güncellemeniz gerekiyor.

YORUM YAZ