İtalyan futbolunda deprem: ABD'li şirket Inter'e el koydu

İtalya Serie A'da şampiyonluğa ulaşan Inter dün akşam saatlerinde şoke eden bir haberle sarsıldı. ABD'li fon şirketinden borç alan kulübün Çinli sahipleri bu parayı ödemedikleri için İtalyan kulübünü devretmek zorunda kaldı. İtalyan taraftarlar ise oldukça endişeli...

İtalyan futbolunda deprem: ABD'li şirket Inter'e el koydu

Milli yıldızımız Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter'de şoke eden bir gelişme yaşandı. Amerika Birleşik Devletleri merkezili bir fon şirketi, Serie A'da bu sezon şampiyon olan Inter'e el koydu.

Haberin Devamı

KULÜP FONA DEVREDİLDİ

Kulübün Çinli sahibi Steven Zhang Kangyang geçmişte merkezi Kaliforniya'da bulunan uluslararası fon şirketi Oaktree Kapital isimli fon şirketinden faiziyle para almıştı. Paranın son ödeme tarihi geçmesine rağmen ödeme yapılmadı. Dün İtalya saati ile 17:00'e kadar verilen süre dolunca ABD'li şirket Inter'in tamamının sahibi oldu.

Oaktree, Inter Başkanı Zhang'a kulüp adına 275 milyon Euro borç vermişti. Başkan Zhang bu parayı faiziyle birlikte 380 milyon Euro olarak ödemek zorundaydı.

TARAFTARLAR ENDİŞELİ

Inter'de şimdi yeni bir yönetim göreve gelecek. Bu görevlendirmeler Oaktree tarafından yapılacak. Inter taraftarları ise durumdan son derece endişeli. Oaktree isimli şirketin bir sezon önce Şampiyonlar Ligi finali ve bu sezon Serie A şampiyonluğu kazanma başarısı gösteren takıma yatırım yapmama ve küçültmeye gitme stratejisi izleyebileceği için endişeli.

YORUM YAZ