MENÜ

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğlu'na büyük övgü!

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali öncesi Milano derbisinde Inter, ilk maçta Milan'ı 2-0'la geçti. İtalyan basınında; 1 asistle oynayan Hakan Çalhanoğlu'na 10 üzerinden 7 puan verildi ve "Harika bir performans gösterdi" yorumları yapıldı.

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğlu'na büyük övgü!

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonu olan ve 10 Haziran'da İstanbul'un ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi finali öncesi yarı finallerde ilk maçlar oynandı. Geçtiğimiz salı günü Real Madrid, sahasında Manchester City ile 1-1 berabere kalırken, iki İtalyan devinin kapışmasında da Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Inter, Milan'ı 2-0 (d) mağlup ederek, gelecek haftaki rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti. Inter'ın, Dzeko ile attığı ilk golde Hakan, kornerden asisti yapan isim oldu. Bir topu da direkten dönen Milli futbolcumuz, eski takımına karşı çok iyi bir performans gösterirken, İtalya'da 10 üzerinden 7 puan aldı.

Haberin Devamı

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğluna büyük övgü

İlkleri başardılar...

La Gazetta dello Sport'ta Hakan için "Harika bir maç çıkardı. Inter'in saha içindeki liderlerinden biri. Milan taraftarları önünde baskıdan hiç etkilenmedi" ifadeleri kullanıldı. Inter, 1973-74 ve 1994-95'in ardından Milano derbilerinde bir sezonda üç kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Ayrıca teknik direktör Simone Inzaghi'nin öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 2 kez yenildiği (1'i hükmen) ve 2 kez de berabere kaldığı Kırmızı-Siyahlılar'ı, Avrupa'da ilk kez mağlup etti.

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğluna büyük övgü

Beşinci Türk olmak istiyor

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce Milli formayı giyen 4 futbolcumuz; Yıldıray Baştürk (2002), Hamit Altıntop (2010), Nuri Şahin (2013) ve Arda Turan (2014), kulüpleriyle finale çıkma başarısı göstermişti. Hakan Çalhanoğlu da Kupa 1'de bu onuru yaşayan hem 5. futbolcu olmak hem de kupayı havaya kaldıran tarihteki ilk Türk oyuncu olarak tarihe geçmek istiyor. Ayrıca bu sezon Inter'le İtalya Süper Kupası'nı kaldıran 29 yaşındaki yıldızımız, Devler Ligi'nin yanı sıra İtalya Kupası'nı da kazanarak 3 zaferle sezonu tamamlamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğluna büyük övgü

YORUM YAZ