MENÜ

İngiltere'ye video teknolojisi geliyor

Gelecek seneden itibaren hakemler sadece Federasyon kupasında olmak üzere video teknolojisinden yararlanabilecekler.

İngiltere'ye video teknolojisi geliyor

Video teknolojisi şu anda Premier Lig'de sadece topun çizgiyi geçip geçmemesinde kullanılıyor.

Bu konuda FİFA'ya müracaatta bulunan İngiltere'ye Fifa'dan gelecek sezon sadece federasyon kupasında kullanılmak üzere izin çıktı.

Federasyon 'CEO' su Martin Glenn ''Bu durumdan çok memnunum herşey benim kontrolümde olacak. Teknolojinin kullanılmasına en büyük desteği veren ülkelerden biriyiz. Seneye federasyon kupası maçlarında teknolojiden yayarlanmamıza izin çıktı. Bu konuda dün Londra'da toplanan federasyon yetkilileri anlaşmanın olduğunu ve 4 Mart'ta işleme konulacağını açıkladı'' ifadelerini kullandı.

Video teknolojisi İskoçya federasyon kupası maçlarında da kullanılacak. Penaltılarda, gollerde ve kırmızı kartlarda yanlış oyunculara gösterilen kartlarda ve kritik kararlarda bu sistem hakemlere yardımcı olacak.

Hollanda futbol federasyonu bu konuda pilot bölge olarak seçildi. Beşinci hakem stadın dışındaki video donanımlı bir araçta kritik pozisyonlarda hakemlerle iletişim kurarak yardımcı olacak.

Yapılacak video teknoloji kullanımı başarılı olursa 2018-19 sezonunda başlatılacak fakat uygulanmaya alınması 2018 Dünya kupasına yetişmeyecek.

Edip Adanır / Londra temsilcisi

Haberin Devamı
YORUM YAZ