MENÜ

İngiltere futbolunda devrim!

Premier Lig, 20 takımdan kurulu ekstra ligini 2019-20 senesinde gerçekleştirmeye çalışıyor.

İngiltere futbolunda devrim!

İngiliz futbolunda, 1992 yılında kurulan Premier Lig'de, o zamandan sonraki en önemli karar verildi. Premier Lig, 20 takımdan kurulu ekstra bir lig yapılmasını planlıyor. Bunun anlamı İngiliz liglerinde, 5 kümede 92 olan takım sayısı 100 olacak. Şu anda Championship'te 24, Lig 1 ve Lig 2'de 24'er takım bulunuyor.

Yeni alınacak kararla ekstra lig ile birlikte 100 takım 5 ligde mücadele edecek.

Premier Lig'in ve İngiltere FutbolFederasyonu'nun desteklediği bu karar için 2017 de yapılacak oylamada, diğer kulüplerin % 90 desteği gerekiyor. Kabul edilirse 2018-19 senesinde 100 takımlı 5 kümede maçlar oynanacak

Bu konuda futbol lig sekreteri Shaun Harvey bu kararın bütün kulüplere önemli faydasının olacağını belirtti. Harvey, "Bir adım geri atarak İngiliz futbolu için gerekli kararı almakla karşı karşıyayız." dedi.

Accrington kulübü sahibi Andrew Holt, bu kararın takımlara bir faydası olmayacağını belirtirken; Leyton Orient başkanı Barry Hearn çok doğru bir karar olduğunu savundu.

Diğer kulüpler bu kararın kendilerine haber verilmeden açıklanmasını doğru bulmadıklarını belirttiler. Bradford City başkanı Mark Lawn, sistemi değiştirmenin kargaşaya yol açacağını söyledi.

Edip Adanır - Londra

Haberin Devamı
YORUM YAZ