Chelsea kulüp doktoru Eva Carneiro mahkemeye gidiyor
Chelsea kulüp doktoru Eva Carneiro kanuni haklarını kullanmak üzere kulübü mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Carneiro'nun davasındaki ilk madde sexism olacak. Mourinho, Cameiro'dan bahsederken 'O bir sekreter' demişti.
Chelsea'nin Swansea ile kendi sahasında oynadığı sezonun ilk maçında 2-2 berabere kaldığı maçta sahaya Eden Hazard'ın tedavisi için giren Eva Carneiro'ya Mourinho oyunu durdurmasına neden olduğu için çok öfkelenmişti.
Bu konunun uzmanı yüksek mahkeme yargıcı (QC) ve Medikal experti yargıç Mary O'Rourke "Sekreterlerin % 85'i kadın. Carneiro'ya söylenen 'O bir sekreter' lafı dinleyenlerde 'Kadınlar futbol hakkında hiçbir şeyden anlamaz' anlamına gelir. Bana göre bunun tercümesi maç seyretmeye gelen kadınlara ve futbolun içinde görev yapan kadınlara hakarettir." dedi.
Soccerex Global Convention'da konuşan O'Rourke "Hazard kenara dönüp elini salladığı anda medikal asistana ihtiyacı olduğu anlamına gelir. Onu futbolcu değil o anda yardım edilmesi gerek hasta durumuna sokar." açıklamasıyla iyice kafaları karıştırdı.
41 yaşındaki Carneiro, Mourinho'dan özür dilemesini beklediğini ancak tekrar görevinin başına dönmek istediğini açıkladı.
Edip Adanır - Londra