MENÜ

Arsenal 0-0 Sunderland

İngiltere Premier Lig'de Arsenal sahasında Sunderland ile golsüz berabere kaldı. Bu sonucun ardından Arsenal ligi 3. sırada bitirirken Sunderland de ligde kalmayı başardı.

Arsenal 0-0 Sunderland

14. dakikada Mesut'un şık pasında Wilshere topu Pantilimon'a nişanladı. Geçen Pazartesi son dakika golüyle kaybeden Arsenal bakalım aynı hatayı yapacak mı bu akşam? Arsenal topla kaleye girmek istiyor. Sunderland tamamen geriye çekildi. Gol için uzaktan vursan da bir gol yazıyor 20 pastan sonra gol atsan da. Ben bu filmi senelerdir seyrediyorum Emirates'te. Mourinho'ya hak vermemek elde değil. Sunderland'ın katı defans yapacağını bir puana ihtiyacı olduğunu bilmeyen yok. Arsenal hala 15 pasla ceza sahasına girip çıkıp şut atmadan top kaybediyor. İlk yarı golsüz beraberlik var Emirates'te. Arsenal: 0 Sunderland: 0

50. dakikada Sunderland gole çok yaklaştı. Fletcher'in vuruşunda Ospina başarılıydı. 60 bin seyirci takımını destekliyor gol pozisyonu yok ikinci yarıda.

İlk gol pozisyonu 57. dakikada geldi. Arsenal'den Giroud yakından vurdu Pantilimon başarılıydı. Ardından Gibbs'in vuruşu yine Pantilimon'da kaldı. Önce Mesut ardından Sanchez vuramadı kontratakta Fletcher'in vuruşunu Ospina zorlukla kornere atmasa Sunderland öne geçebilirdi. Aynen Swansea maçının tekrarı gibi bir maç oluyor bu akşam.

Wilshere çıkıyor Walcott oyunda. Sunderland bir puan için takım olarak bütün güçlerini ortaya koymuş bir bütün olarak defans yapıyor. Ayıp değil suç değil.

68. dakikada Van AAnholt soldan ortaladı Fletcher altı pastan vurdu top direğin üzerinden auta gitti. Kefaleti mahkeme kararıyla uzatılan Adam Johnson takımın en iyisi bu akşam. Son 15 dakika oyunda Sunderland sadece Fletcher'i ileride bıraktı. Takım olarak kendi ceza sahaları içine kapandılar.

Emiratesteki sıkıcı maçta gol olmadı. Sunderland aldığı puanla kümede kalmayı başardı.

Bu oyun anlayışıyla Arsenal'den bu sezon bu kadar. Sunderland hocası Advocaat'ı tebrik etmek gerekiyor.

Bu akşamki beraberlikle Arsenal üçüncü olurken, Sunderland küme düşmekten kurtuluyor. Dostluk maçı gibi.

Pazar günü Stoke-Liverpool maçında buluşmak üzere Emirates'ten selamlar sevgiler...

Edip ADANIR / LONDRA


Takım kadroları;

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Cazorla, Ramsey Booked, Wilshere (Walcott - 67' ), Özil (Rosicky - 81' ), Sánchez, Giroud

Yedekler: Szczesny, Gabriel, Rosicky, Walcott, Monreal, Flamini, Coquelin

Sunderland: Pantilimon, Jones ,Coates, O'Shea, van Aanholt, Larsson, Cattermole, Johnson (Buckley - 75' ), Wickham (Rodwell - 45' ), Defoe, Graham (Fletcher - 45' )

Yedekler: Rodwell, Fletcher, Réveillere, Giaccherini, Mannone, Vergini, Buckley

Hakem: Anthony Taylor

Haberin Devamı
YORUM YAZ