MENÜ

İngiltere, UEFA Uluslar Ligi'ni üçüncü tamamladı

İngiltere, 120 dakikası 0-0 sona eren maçın penaltılarında İsviçre'yi 6-5 mağlup etti ve UEFA Uluslar Ligi'nde 3. oldu.

İngiltere, UEFA Uluslar Ligi'ni üçüncü tamamladı

İngiltere, penaltılar sonucunda İsviçre'yi 6-5 mağlup etti ve UEFA Uluslar Ligi'ni 3. olarak tamamladı.

Haberin Devamı

İlk yarıda İngiltere adına en net pozisyon, Harry Kane'nin direkten dönen topu oldu. Raheem Sterling ve Dele Alli de girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 sonuçlandı. İkinci yarıda dakikalar 84'ü gösterdiğinde İngiltere, Callum Wilson ile golü buldu ancak bu gol, VAR ile iptal edildi. İsviçre kalecisi Yann Sommer, kritik kurtarışları ile öne çıktı. İkinci yarı da 0-0 bitince uzatma dakikalarına gidildi.

İngiltere, UEFA Uluslar Ligini üçüncü tamamladı

Uzatma dakikalarında da İsviçre kalesini zorlayan İngiltere, topu ağlarla buluşturamadı. İngiltere'nin %60'lık topla oynama üstünlüğü ile geçen karşılaşmada uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmadı ve seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarında her iki takım da 5'te 5 yaptı. Altıncı atışlarda İngiltere'den Eric Dier penaltıyı gole çevirdi. Jordan Pickford, Josip Drmic'in penaltısını kurtardı ve İngiltere UEFA Uluslar Ligi üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

İngiltere, UEFA Uluslar Ligini üçüncü tamamladı

İngiltere, üçüncü olarak 8 milyon Euro'yu kasasına götürdü. Dördüncü İsviçre ise 7 milyon Euro para ödülünün sahibi oldu.

Pickford kurtardı hem attı

Normal penaltı atışlarında ülkesinin 5. vuruşunda beyaz noktaya gelen Pickford, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen başarılı kaleci, seri penaltı atışlarında ise Josip Drmic'e geçit vermedi ve takımına galibiyeti getirdi.

YORUM YAZ