MENÜ

İnceefe: Gençlere süre verilmesi lazım

19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vedat İnceefe, "Genç yeteneklere kendi kulüplerinde yer verilse ve bu oyuncuların deneyimleri biraz daha artsa bizim için daha kolay olacak" dedi.

İnceefe: Gençlere süre verilmesi lazım

İnceefe AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın İzmir’de karşılaşacakları Polonya’nın altyapılarında değişikliğe gittiğini ve futbolda gelişmekte olduğunu söyledi.

Her müsabakanın futbolcuların uluslararası maç deneyiminin artması açısından önemli olduğunu kaydeden İnceefe, "Kadromuza baktığımızda amatör futbolcu sayısı fazla. Bunları profesyonel yapıp, kulüplerinde oynar hale getirip uluslararası arenaya çıkarıp, deneyim kazandırmak istiyoruz" dedi.

İnceefe, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e varolan desteğin çok önemli olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’de bir şeyler yapabilmek çok önemli. Ancak gündem çok çabuk değişebiliyor. Almanya 2000 yılındaki yapılanmasının ardından Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, bunların hepsi arka arkaya geldi. Ülke futbolu beğenilmezken, Avrupa’da beğenilen ve en iyi futbol oynayan ülkelerden bir tanesi. Bizim de bu yolda yapabileceğimiz çok şey var. Umarım bu dönemde Fatih hoca ile bunu başarabiliriz."

Milli Takımlarda futbolcu grubuyla en fazla 10 gün birlikte olunabildiğini hatırlatan İnceefe, şöyle konuştu:
"Bu oyunculara verebileceğinizi, altyapılarda alıp buraya gelse bunların hiçbirini çalışmayacağız. Oyunculara oyun stratejimizi anlatıp sahaya çıkarız ama işte eksiklikler var. Eksikler nerde, oyuncuların çoğu takımlarında oynamayan oyuncular. Genç yeteneklere kendi kulüplerinde yer verilse ve bu oyuncuların deneyimleri biraz daha artsa bizim için daha kolay olacak. Sadece Milli Takımda oynayıp kendi takımında oynamayanlar var. Genç oyuncularda potansiyel var ancak kulübünde şans bulması lazım. Bazı oyuncular Milli takımda şans bulmasına rağmen kendi takımında yer alamıyor. Genç oyuncuları ligde 15-20 dakika, kupa maçlarında 90 dakika oynatıp, onların gelişimini öne alabiliriz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ