MENÜ

İlke Özyüksel'den altın madalya

Kırgızistan'da düzenlenen 'UIPM Olimpik Sıralama Yarışı'nda milli sporcu İlke Özyüksel altın madalyanın sahibi oldu ve olimpik sıralama puanını 55'e yükseltti.

İlke Özyüksel'den altın madalya

Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) Kırgızistan Modern Pentatlon Federasyonu ile birlikte Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlediği UIPM Olimpik Sıralama Yarışları'nda bugün kadınlar  kategorisi finali gerçekleştirildi. UIPM Olimpik Sıralama Yarışları'nın Kırgızistan etabında Türkiye'yi kadınlar kategorisinde temsil eden İlke Özyüksel; eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atış etaplarından toplam 1411 puan alarak şampiyon oldu. Estonyalı sporcu Maria Johanna Jogisu 1375 puanla ikinci olarak gümüş madalya, İspanyol pentatlet Andrea Gonzales Medina ise 1370 puanla üçüncü sırada tamamladı ve bronz madalya almaya hak kazandı. Plonya ve İspanya’dan sonra üçüncüsü düzenlenen UIPM Olimpik Sıralama Yarışı’nı birinci sırada tamamlayan İlke Özyüksel, yarıştan 40 puan aldı ve toplam olimpik sıralama puanını 55’e yükseltti. UIPM Olimpik Sıralama Yarışı, yarın yapılacak erkekler kategorisi finali ile sona erecek. Erkekler finalinde Türkiye'yi Buğra Ünal temsil ediyor. Kırgızistan etabının ardından modern pentatlon olimpik sıralama yarışları, 25-28 Ocak 2024'te Mısır’da yapılacak UIPM Olimpik Sıralama Yarışları ile devam edecek.

Haberin Devamı

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kırgızistan'da düzenlenen Modern Pentatlon Olimpik Sıralama Yarışı'nda şampiyon olan milli sporcu İlke Özyüksel için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Uluslararası Modern Pentatlon Birliğinin (UIPM) Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlediği Modern Pentatlon Olimpik Sıralama Yarışı'nda eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atış etaplarından toplam 1411 puan alarak yarışı ilk sırada tamamlayan İlke Özyüksel’i yürekten kutluyorum. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına katılım yolunda avantaj elde eden İlke Özyüksel’in kota alacağına inancım tam. Milli sporcumuzun şampiyon olmasında emeği geçenleri de tebrik ediyor, İlke Özyüksel’e başarılarının devamını diliyorum."

YORUM YAZ