MENÜ

İki Türk mühendisin geliştirdiği uygulamaya Apple'dan büyük ödül

Her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en iyi oyun ve uygulamalarına yer verilen Apple Design Awards (Apple Tasarım Ödülleri) bu yıl da sahiplerini buldu.

İki Türk mühendisin geliştirdiği uygulamaya Apple'dan büyük ödül

Ancak bu kez bir ilk yaşandı; iki Türk mühendisin geliştirdiği Oddmar isimli oyun Apple ekibi tarafından çok beğenilince ödülü kaptı, böylece Türkiye'den ilk kez uygulama geliştiren bir ekip, Apple tarafından ödüle layık görülmüş oldu.

Ferhat Aydoğan ve Özgür Taşkın... Bu ismi uzun süre sıkça işiteceğiz; zira Apple Tasarım Ödülleri'nden ödül almayı başaran bir uygulamaya imza atarak Türkiye'de bir ilki başardılar.

Hürriyet'in haberine göre, 30 yaşlarında olan ikili aslında üniversite arkadaşı ve yolları yıllar önce kesişti. Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nden mezun olan ve daha üniversite yıllarında kod yazarak kendilerini geliştiren ikili zaman içinde işi biraz daha ciddiye alıp MobGe isimli bir şirket kurdu ve profesyonel bir şekilde uygulama yazmaya başladı. Bu şirketin kurulmasıyla birlikte Ferhat ve Özgür Oddmar ismini taşıyan ve onlara yıllar sonra Apple'dan ödül getirecek uygulamayı geliştirmeye başladılar.

İki Türk mühendisin geliştirdiği uygulamaya Appledan büyük ödül


4 kişilik bir ekip gece gündüz çalışarak oyunun grafikleri, ses efektleri, müzikleri ve hikayesini oluşturayım derken ortaya oldukça dikkat çeken bir oyun çıktı. Senri AB isimli şirketin de dikkatini çeken gençler yatırım aldı ve yollarına daha bir şevkle devam etti. Takvimler 19 Nisan'ı gösterdiğinde Oddmar iOS cihazlar için yayınlandı. 22,99 TL'lik fiyatla satışına sunulan uygulama hayli iyi grafikleri, dinleyenleri mest eden müzikleriyle kullanıcıların da zaman içinde dikkatini çekmeyi başladı ve fiyatına rağmen dünya genelinde 100 bini aşkın indirilme rakamına ulaştı. 4,9 puan ve 5 yıldızla kullanıcılardan hayli yüksek not alan ve olumlu geri bildirimlerle öne çıkan Oddmar'a şu ana kadar tek yıldız veren bile yok!

App Store'da Editörün Seçimi listesine de girmeyi başaran Oddmar'ın hikayesi ise Viking isimli bir diziye dayanıyor. Oyunun hikayesinin Frank Gibson tarafından yazıldığını, Julian Casey tarafından seslendirildiğini ve hareketli bir çizgi roman olarak resmedildiğini de söylemek gerekiyor.

İki Türk mühendisin geliştirdiği uygulamaya Appledan büyük ödül


Oyunun oynanışına gelince... El ile ayrıntılı şekilde tasarlanmış 24 adet fizik tabanlı bulmaca seviyesini ve zorlu platform görevlerine sahip olan oyun, içinde boss savaşları da barındırıyor.

Oyunu ilk olarak iOS platformu için geliştirmelerinin sebebi ise satışa çıktığı fiyatla iPhone ve iPad kullanıcılarından daha çok ilgi göreceklerini ön görmeleri. Zaten şu aşamada Android cihazlar için bir Oddmar sürümünün yayınlanması konusunda da tarih paylaşamıyorlar.

İkili, bir sonraki oyunlarını düşünmeye şimdiden başlamışlar bile. Ancak bu kez oyunu Oddmar'dan farklı olarak ücretsiz olarak sunmayı düşünüyorlar ve pek çok oyunda olduğu gibi oyun içi ücretlendirme sistemini kullanmayı planlıyorlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ