MENÜ

Igor Tudor: Terim posterleri görünce şaşırdım

Tudor, Galatasaray’dan ayrılış süreciyle ilgili ilk kez konuştu... “Başakşehir’e bir maç kaybettik ve tesiste 200 taraftar vardı. Ne olduğunu bilmiyorduk. Taraftarların arasında Terim posterlerini görünce şaşkınlığa uğradım. Tesislere de Terim posterleri yapıştırmışlardı. ‘Tudor istifa’ diyorlardı ve ligde liderdik!”

Igor Tudor: Terim posterleri görünce şaşırdım

Yeni Malatya yenilgisi sonrası Galatasaray’daki görevine son verilen Tudor, ayrılış süreciyle ilgili ilk kez konuştu. Hırvat basınına konuşan 39 yaşındaki çalıştırıcının öne çıkan sözleri şöyle: “Ligin ilk haftalarında iyi çalıştık, bir oyun modeli bulduk ve dürüst olmak gerekirse, iyi bir fikstür bulduk ki, hiç derbi maçımız yoktu. Böylece harika bir seri yaptık ve 8 puanlık bir avantaj yakaladık. Kulüpteki, medyadaki, taraftarlar arasında oluşan coşkuyu tahmin edemezsiniz. Şampiyonluk kazanılmıştı bile, artık sadece rekorlardan bahsediliyordu. Büyük bir çılgınlık yaşandığını tecrübe ettim, 20 milyon taraftar kendinden geçmiş haldeydi...”

‘Yenildik, başkan geldi’

“Sonra Trabzonspor’a karşı, iyi bir takıma karşı, çok zorlu bir atmosferde kaybettik, çünkü Trabzon’da kimse kolay bir maç oynayamazdı. Yenilginin hemen ardından başkan geldi ve bana ne olduğunu sordu. Ona yüzümde gülümseme ile baktım ve hiçbir şeyin olmadığını söyledim, basit bir yenilgiydi.”

‘Mutsuz ve sinirlilerdi’

“Sonra Başakşehir’e de bir maç kaybettik. Otobüsle tesislere geri dönüyorduk ve 200 taraftar vardı. Onların mutsuz, sinirli olduğunu gördüm ve bir şeyler söylüyorlardı, ne olduğunu bilmiyorduk. ‘Tudor istifa’ diyorlardı ve ligde liderdik.”

‘Oyuncuların adı yoktu’

“Hajduk’ta ve Juventus’ta oynamış bir oyuncu olarak, birçok krizin içinden geçtim. Ama böyle durumlarda hiçbir zaman hedef sadece bir adam olmazdı, burada hoca hedefti. Oyuncuların adı bile geçmiyordu. Taraftarların arasında Terim posterlerini görünce şaşkınlığa uğradım. Tesislere de Terim posterleri yapıştırmışlardı.”

‘4 değil, 3 yenilgi!’

“Deplasmanda 3 maç kaybettik ve Türkiye’de deplasmanlar zor, ki biz Trabzon, Beşiktaş ve Başakşehir gibi 3 güçlü takıma kaybettik, onlar da şampiyonluk adayı. 4. mağlubiyeti (Yeni Malatyaspor) dikkate almıyorum, çünkü maçtan önce benim ayrılığımın beklendiğini biliyordum.”

‘En iyisi Beşiktaş’

“Başakşehir bize 5 şut çekti, 5 gol attı. Biz daha çok hücum ettik, daha çok şut çektik, ancak gol olmadı. O akşam, daha önce binlerce kez gördüğüm bir akşamdı. Beşiktaş’a karşı devre arasına kadar gol yemedik, ama sonra ilk golü onlar attı ve her şey tepetaklak gitti. Beşiktaş, Türkiye’nin en iyi takımı ve yıllardır en iyi oyunculara sahipler, harika oynuyorlar.”

‘Burası Türkiye dedi!’

“Ayrıldıktan sonra başkan bana hiç olmayacak bir şey söyledi, ‘Burası Türkiye, burada bunlar olabiliyor.’ Tek söyleyeceğim şey bu. Onun ve tüm yönetimin büyük bir baskı altında yaşadığını ve başka seçeneği olmadığını söyledi.”

‘Harika insanlar var’

“İstanbul’da fantastik hatıralar yaşadım, çünkü Galatasaray’da çalışmaktan gerçekten zevk aldım. Her adımda kulübü ve arkasında niye 20 milyon taraftar olduğunu açıkça gördüm. Kulüpte harika insanlar var. Tek diyeceğim, futbol ciddi bir iştir ve bir denge olmadan yaşayamazsın. Bir maç kaybediyorsun ve reaksiyon ise 3 maç üst üste kaybetmişsin gibi oluyor. Bana Beşiktaş ve Fenerbahçe’de de aynı şeylerin olduğunu söylediler.”

‘Hemen kan istiyorlar’

“Galatasaray, sahibi olan bir şahıs kulübü değil. Başkan ve yönetim seçiliyor. Politikada da böyledir, büyük bir sorunla başa çıkman gerekiyor. Bu yüzden muhalefet de çok etkili ve hep aktif. Birçoğu başkanı indirmeyi düşünüyor, sonucu ne olursa olsun. Medyanın da büyük bir etkisi olduğu için, ciddi bir baskı var. Hemen kan istiyorlar, kimse analizle, gerçekçi yaklaşımlarla ilgilenmiyor.”


Arda Turan'dan Beşiktaş'a net mesaj!

Haberin Devamı
YORUM YAZ