MENÜ

Hesaplamalar başladı! EURO 2024 Elemeleri'nde son hafta maçları öncesi son durum ve ihtimaller…

EURO 2024 Elemeleri’nde son hafta maçlarına girilirken heyecan iyice artmış durumda. Ev sahibi Almanya dışında geçtiğimiz ay oynanan maçlar sonunda EURO 2024 bileti alan diğer 8 takım da belli olmuştu. 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak olan turnuva için şu anda 15 bilet boş durumda. Son hafta maçları sonrası turnuvaya katılacak 12 takım daha belli olacak. Kalan 3 takım ise Uluslar Ligi’nde oynanacak Play-off maçları sonunda belirlenecek.

Hesaplamalar başladı! EURO 2024 Elemeleri'nde son hafta maçları öncesi son durum ve ihtimaller…

EURO 2024 Elemeleri’nde son hafta maçlarına girilirken heyecan iyice artmış durumda. Ev sahibi Almanya dışında geçtiğimiz ay oynanan maçlar sonunda EURO 2024 bileti alan diğer 8 takım da belli olmuştu. 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak olan turnuva için şu anda 15 bilet boş durumda. Son hafta maçları sonrası turnuvaya katılacak 12 takım daha belli olacak. Kalan 3 takım ise Uluslar Ligi’nde oynanacak Play-off maçları sonunda belirlenecek.

Haberin Devamı

Grup liderliği de EURO 2024 kuralarında daha iyi bir torbada yer almak için avantaj sağlayacak. Bu sebeple EURO 2024’e de katılmayı garantileyen takımlar arasında da liderlik mücadelesi verecek ekipler yer alıyor.

Hesaplamalar başladı EURO 2024 Elemelerinde son hafta maçları öncesi son durum ve ihtimaller…

Siz de hemen Misli’ye üye olarak EURO 2024 Elemeleri’nde son haftanın heyecanını “Süper Oranlar” ile daha yüksek oranlara oynayarak yaşayabilirsiniz. Ayrıca “Canlı Sohbet”te diğer üyelerle maçları yorumlayabilir, “Canlı İddaa”nın keyfini daha fazla çıkarabilirsiniz.

A GRUBU:

6 maç sonunda 15 puan toplayan İspanya ve İskoçya gruptan çıkmayı garantiledi. İki takım da birbirini sahasında 2-0 yendiği için ikili averajda eşit durumda. Kalan maçlarda bu iki ekip, puan farkı veya gol averajıyla grubu diğerinin önünde bitirmeye çalışacak.

Haberin Devamı

İspanya’nın kalan maçları:

Güney Kıbrıs (D)

Gürcistan

İskoçya’nın kalan maçları:

Gürcistan (D)

Norveç

B GRUBU

Şu ana kadar tüm maçları kazanan ve grupta 2 maçı bulunan 18 puanlı Fransa, en yakın takipçisi Hollanda’yı iki maçta da yendiği için liderliği garantiledi. 2. ve 3. sırada 12’şer puanlı iki takımdan Hollanda’nın 2, Yunanistan’ın ise 1 maçı kalmış durumda. Hollanda, Yunanistan’dan ikili averajı aldığı için bir maç kazanması halinde gruptan 2. olarak çıkacak. Yunanistan, Hollanda’nın iki maçını da kaybetmesini bekleyecek. Hollanda’nın iki maçını kaybetmesi durumunda alınacak 1 puan Yunanistan için yeterli olacak. Ancak Hollanda’nın kalan maçlarına bakıldığında Yunanistan’ın işi mucizelere kalmış gözüküyor.  Geçtiğimiz ay İrlanda Cumhuriyeti’nin Uluslar Ligi’nden EURO 2024’e gitme ihtimali için Hollanda’ya kaybetmesi gerektiği konusu da gündem olmuştu.

Hollanda’nın kalan maçları:

İrlanda Cumhuriyeti

Cebelitarık (D)

Yunanistan’ın kalan maçı:

Fransa

C GRUBU

Grupta iki maçı kalan İngiltere, 16 puanla lider durumda ve EURO 2024’e katılmayı garantiledi. Aynı zamanda rakiplerinden ikili averajları aldığı için grup liderliği de kesin durumda. 2. sırada yer alan 13 puanlı Ukrayna’nın ise bir maçı kalmış durumda. Onları takip eden İtalya’nın oynayacağı iki maç daha bulunuyor ve 10 puana sahip. Ukrayna, İtalya ile olan maçını kazandığı takdirde gruptan çıkmayı garantileyecek. İtalya’ya ise Kuzey Makedonya’yı yenmesi halinde, Ukrayna maçında beraberlik yeterli olacak.

Haberin Devamı

İtalya’nın kalan maçları:

Kuzey Makedonya

Ukrayna (D)

Ukrayna’nın kalan maçı:

İtalya

D GRUBU

Grupta bir maçı kalan Milli Takımımız, şu an 16 puana sahip ve EURO 2024 vizesini cebine koymuş durumda. Galler’den alınacak 1 puan bile grup liderliği için yeterli olacak. Aksi takdirde liderlik için diğer maçlarını sonuçlarını bekleyeceğiz. 10 puana sahip iki takım olan Galler ve Hırvatistan’ın grupta oynayacağı ikişer maç bulunuyor. Galler, Hırvatistan’dan ikili averajı almış durumda. 7 puanla 4. sırada yer alan Ermenistan’ın ise diğer sonuçlara göre maçlarını kazandığı takdirde gruptan çıkma şansı bulunuyor.

Galler’in kalan maçları:

Ermenistan (D)

Türkiye

Hırvatistan’ın kalan maçları:

Letonya (D)

Ermenistan

Ermenistan’ın kalan maçları:

Galler

Hırvatistan (D)

E GRUBU

E Grubu’nda işler karışmış durumda. Faroe Adaları dışında kalan 4 takımın da EURO 2024’e gitme şansı devam ediyor. 2 maçı kalan 13 puanlı lider Arnavutluk, kalan maçlarından 4 puan çıkardığı takdirde grubu 1. olarak noktalayıp Almanya vizesini almış olacak. 2. Sırada yer alan 11 puanlı Çekya’nın da oynayacağı 2 maç daha var. 2’de 2 yapmaları halinde onlar da diğer sonuçlar bakmaksızın direkt gruptan çıkacaklar. Grupta tek maçı kalan 10 puanlı Polonya’nın işi, rakiplerine göre daha zor. Çekya’yı yendikten sonra; rakibinin diğer maçında puan kaybetmesini bekleyecek. Polonya için ayrıca Moldova’nın da Arnavutluk’a kaybedip; Çekya’dan puan alması gerekecek. 4. sırada yer alan 9 puanlı Moldova’nın da oynayacağı 2 maç bulunuyor. Onlar da Çekya – Polonya maçında öncelikle beraberlik bekleyecek. Olmasa bile yine de kalan maçlarda alacakları iyi sonuçlar ve diğer maçların sonuçlarına göre gruptan çıkma şansları bulunuyor.

Haberin Devamı

Arnavutluk’un kalan maçları:

Moldova (D)

Faroe Adaları

Çekya’nın kalan maçları:

Polonya (D)

Moldova

Polonya’nın kalan maçı:

Haberin Devamı

Çekya

Moldova’nın kalan maçları:

Arnavutluk

Çekya (D)

F GRUBU

F Grubu'nda 17 puanla liderlik koltuğunda oturan Belçika, gruptaki son maçında hata yapmayıp ikili averajda üstünlük kurduğu Avusturya'nın önünde EURO 2024'e gitmek isterken 16 puanlı Avusturya ise liderlik için kalan maçını kazanıp Belçika'nın puan kaybını bekleyecek.


Belçika'nın kalan maçı:

Azerbaycan

Avusturya'nın kalan maçı:

Estonya (D)

G GRUBU

G Grubu'nda 2 maç eksiği bulunan 14 puanlı lider Macaristan, grubu ikili averajda üstünlük kurduğu, 1 maç eksiği bulunan 13 puanlı Sırbistan'ın önünde tamamlamak için rakibinin alacağı sonuçlara bakmaksızın 2 puan alması durumunda zirvede tamamlayacak. Sırbistan ise Macaristan’ın kalan iki maçında en fazla 1 puan almasını bekleyip, kendi maçını da kazanarak EURO 2024’e lider gitmenin hesaplarını yapıyor. 2 maç eksiği bulunan 8 puanlı grup üçüncüsü Karadağ ise kalan iki maçını kazanıp, Sırbistan’ın kaybetmesini bekleyecek. Karadağ iki maçını kazanır, Sırbistan ise son maçında berabere kalırsa, ikili averajda üstünlüğü bulunan Sırbistan, EURO 2024 biletini cebine koyacak.

Macaristan’ın kalan maçları:

Bulgaristan (D)

Karadağ

Sırbistan’ın kalan maçı:

Bulgaristan

Karadağ’ın kalan maçları:

Litvanya

Macaristan (D)

H GRUBU

H Grubu’nda 19 puanlı Slovenya, aynı puana ve eşit ikili averaja sahip olduğu Danimarka’dan genel averajdaki 1 gollük üstünlüğü sayesinde liderlik koltuğunda oturuyor. İki takımın birbirleriyle yapacağı maçta taraflardan birinin galibiyeti durumunda galip gelen taraf, son haftada puan eşitliği yaşanması durumunda dahi ikili averajdaki üstünlüğü sebebiyle liderliğini garantilemiş olacak. Söz konusu karşılaşmada beraberlik yaşanması halinde ise H Grubu’nun zirvesindeki durum, son haftada belli olacak. Öte yandan bu karşılaşmadan çıkacak her sonuç, olası San Marino galibiyeti sonrası Kazakistan’ın son haftaya EURO 2024 umuduyla girmesini sağlayacak.

Slovenya’nın kalan maçları:

Danimarka (D)

Kazakistan

Danimarka’nın kalan maçları:

Slovenya

Kuzey İrlanda (D)

Kazakistan’ın kalan maçları:

San Marino

Slovenya (D)

I GRUBU

I Grubu’nda 16 puanlı Romanya ve İsviçre'nin ikili averajları da eşit durumda. Ancak İsviçre, genel averajda kurduğu üstünlükle liderlik koltuğunda yer alıyor. Grupta kalan son iki karşılaşma ve özellikle iki takımın son hafta birbiriyle yapacağı maç, zirve yarışını doğrudan etkileyecek. Öte yandan 12 puanla İsviçre ve Romanya’nın 4 puan gerisinde yer alan İsrail, kalan iki maçından 6 puan çıkarıp EURO 2024 için şansını zorlamak istiyor.  

İsviçre’nin kalan maçları:
Kosova

Romanya (D)

Romanya’nın kalan maçları:

İsrail (D)

İsviçre

İsrail’in kalan maçları:

Romanya

Andorra (D)

J GRUBU

J Grubu’nda 8 maçta topladığı 24 puanla liderliğini garantileyen Portekiz’in arkasında 16 puanla ikinci sırada yer alan Slovakya, kalan iki maçından 1 puan çıkartması durumunda 11 puanlı Lüksemburg’un alacağı sonuçlara bakmaksızın EURO 2024’e katılmaya hak kazanacak. 11 puanlı Lüksemburg ise EURO 2024’e katılmak için iki maçta 6 puanı hanesine yazdırıp, puan eşitliği halinde ikili averajda gerisinde olduğu Slovakya’nın kalan iki maçında sahadan puansız ayrılmasını bekleyecek.

Slovakya’nın kalan maçları:

İzlanda

Bosna Hersek (D)

Lüksemburg’un kalan maçları:

Bosna Hersek

Lihtenştayn (D)

EURO 2024 Elemeleri’nde günün programı:

20:00 Gürcistan – İskoçya

20:00 Güney Kıbrıs – İspanya

20:00 Estonya – Avustralya

20:00 Azerbaycan – İsveç

20:00 Bulgaristan – Macaristan

22:45 Karadağ – Litvanya

22:45 Slovakya – İzlanda

22:45 Lihtenştayn – Portekiz

22:45 Lüksemburg – Bosna Hersek

Misli’den yeni üyelere 50 TL hediye!

Türkiye'nin en hızlı büyüyen resmi Bahis platformu Misli, ‘Alayına Misli’ kampanyasına yeni üyelerine 50 TL hediye ederek devam ediyor. Misli’ye üye olan herkes, 50 TL değerinde Misli Puan kazanıyor. Siz de mobil uygulamadan Misli’ye üye olun, kampanyaya katılın ve anında 50 TL kazanın!

 

 

YORUM YAZ