MENÜ

İdari izin nedir? İdari izin kimleri kapsıyor, yıllık izinden kesilir mi?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin genelge yayınlandı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında kamu kuruluşlarında asgari çalışan dışındaki personellere idari izin verildi. Bu kararın ardından kamuda çalışan vatandaşlar, İdari izin nedir? İdari izin yıllık izinden kesilir mi? İdari izin kimleri kapsıyor? sorularına yanıt arıyor. Detaylar haberimizde.

İdari izin nedir? İdari izin kimleri kapsıyor, yıllık izinden kesilir mi?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında bir önlem daha alındı. Kamuda ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personelin bulundurulması şartıyla, idari izin verildi. İdari izin nedir? İdari izin yıllık izinden kesilir mi? Kamuda idari izin kimleri kapsıyor? İşte idari izin hakkında detaylar...

Haberin Devamı

İdari izin nedir?

İdari izin ya da diğer adıyla idari tatil sadece 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Kamuda idari izin kimleri kapsıyor?

İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Haberin Devamı

İdari izin yıllık izinden düşer mi?

Devlet Personel Başkanlığı, devlet memurunun yıllık izin süresinin idari izin ile ulusal bayram ve genel tatil günlerine rastlaması durumunda, bu sürelerin yıllık izin sürelerinden düşülüp düşülemeyeceği hususunda Başkanlığın 29/04/2016 tarihli ve 2635 sayılı görüşü bulunduğunu, bu görüş kapsamında hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

YORUM YAZ