MENÜ

İbrahim Çolak'tan altın madalya

Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası’nda milli sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde altın madalya kazandı. İbrahim Çolak Avrupa Şampiyonası’nda halka aletinde altın madalya kazanarak şampiyona tarihimizdeki ilk birinciliği elde etti.

İbrahim Çolak'tan altın madalya

Mersin'de düzenlenen Avrupa Erkekler Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda, milli sporcu İbrahim Çolak, halka aletinde altın madalya kazandı. İbrahim Çolak Avrupa Şampiyonası’nda halka aletinde altın madalya kazanarak şampiyona tarihimizdeki ilk birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Ferhat Arıcan'dan bronz madalya

Şampiyonada milli sporcu Ferhat Arıcan da kulplu beygir aletinde bronz madalya kazandı.

Gençler kategorisinde 4 madalya

Gençler kategorisinde ise milli sporculardan Mert Efe Kılıçer bir gümüş bir bronz, Bora Tarhan da iki bronz madalya kazandı.

Olimpik Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonun son gününde, gençler kategorisindeki sporcular, alet finallerinde Avrupa şampiyonu olmak için yarıştı.

Sporcular, yer aleti, halka, barfiks, paralel bar, kulplu beygir ve atlama masasında performanslarını sergiledi.

Bora Tarhan, yer, halka, atlama masası ve barfiks aletinde, Mert Efe Kılıçer de paralel bar ve barfiks aletinde jürinin karşısına çıktı.

Mert Efe Kılıçer de barfiks aletindeki performansıyla elde ettiği 12 bin 933 puanla Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Genç sporcu, 13 bin 266 puan toplayarak 3. sıraya yerleştiği paralel bar aletinde de bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Bora Tarhan ise halka aletindeki 13 bin puanıyla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Genç sporcu, atlama masasındaki performansıyla da 14 bin 016 puan toplayarak, üçüncü oldu ve ikinci bronz madalyasını elde etti.

Türkiye, gençler kategorisi alet finallerinde 1 gümüş, 3 bronz madalya olmak üzere toplam 4 madalya kazandı.

YORUM YAZ