MENÜ

Ibaka büyük ihtimalle play-off'ları kapattı

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Oklahoma City Thunder'ın genel menajeri Sam Presti, forvet Serge Ibaka'nın sol bacağındaki sakatlık yüzünden Batı finalinde ve hatta turu geçmeleri halinde, NBA finalinde bile oynamasının zor olduğunu bildirdi.

Ibaka büyük ihtimalle play-off'ları kapattı

NBA’in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Batı Konferansı finalinde San Antonio Spurs ile karşılaşacak Oklahoma City Thunder’a uzun forvet mevkindeki oyuncusu Serge Ibaka’dan kötü haber geldi.

Haberin Devamı

Thunder Genel Menajeri Sam Presti, Los Angeles Clippers’ı eledikleri Batı yarı finali 6. maçında sakatlanan Ibaka’nın, sol baldırındaki plantaris kasında ikinci derece zorlanma tespit edildiğini belirterek, "İyileşmesi ve adalenin kuvvetlenmesi, nüksetme olasılığının yüksekliği nedeniyle zaman alacak. Üst düzey bir mücadele gösteren ve mükemmel bir takım arkadaşı olduğunu ispatlamış Serge adına büyük hayal kırıklığına uğradım. Şu ana kadar harika bir basketbol oynamıştı. Bu sezonki başarımızda büyük etkisi olmuştu" ifadelerini kullandı.

Normal sezondaki 15,1 sayı ve 8,8 ribaunt ortalamalarıyla her iki alanda da kariyer rekoru kıran Ibaka, play-off’larda maç başına 12,2 sayı ve 7,3 ribaunt üretti. Atletik kapasitesi ve orta mesafe şutlarındaki başarısıyla Thunder için kilit rol oynayan Ibaka, play-off’lardaki 2,2 blok ortalamasıyla da rakip takımlar açısından savunmada caydırıcı bir unsurdu.

YORUM YAZ