MENÜ

Huzurlarınızda ligin '6' patları!

Küme düşmesi kesinleşen Orduspor engelini de aşan Altınordu, Play-Off barajının kapısına dayandı. Seri galibiyetlerle 18 puan toplayan İzmir temsilcisi, bu sezon üst üste 6 maç kazanan 'tek takım' apoletini taktı.

Huzurlarınızda  ligin '6' patları!

PTT 1. Lig'deki ilk sezonunu geçiren Altınordu, sergilediği başarılı performansla Play-Off'un kapısına dayandı. Kadrosunda tek yabancı oyuncu dahi bulunmayan Kırmızı-Lacivertliler, bu sene için belirlediği ilk 10 barajını da bitime 4 hafta kala aştı. Genç ve yetenekli futbolcu grubuyla ligde boy gösteren İzmir temsilcisi, ayrıca bu sezon üst üste 6 galibiyet elde ederek rekor kırdı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu'nun öğrencileri topladığı 44 puanla 8. sıraya yükseldi, 'ilk 6'ya kalmak adına önemli bir adım attı.

18 gol, 18 paun

Rekorun inşası evindeki Adanaspor maçıyla başladı. 25. haftada Turuncu-Beyazlılar'ı 3-1'lik skorla geçen Altınordu, ardından Süper Lig hedefi olan Antalyaspor'u da deplasmanda 3-2'yle geçti. 2'de 2 yapan Ege temsilcisi, Elazığspor'a da 3 gol atarken, kalesinde gol görmedi. Kırmızı-Lacivertliler, patlamayı ise İzmir derbisinde yaptı; Karşıyaka'ya 5-0'lık bir yenilgi tattırdı. Tecrübeli kadrosuyla PTT 1. Lig'e çıktığından bu yana her sene Süper Lig hedefiyle yarışan Şanlıurfaspor karşısında Altınordu'nun takılacağını düşünenler yanıldı. Eroğlu ve ekibi Güneydoğu'dan 3 puanı tek gole çıkardı. Sezonun 14 ve 18. haftalarında 5'te 5 yapan ve ligin üst üste en çok galibiyet alan takımı unvanını elinde bulunduran Adana Demirspor'un rekorunu da Orduspor'u deplasmanda 3-2'yle geçerek kırdı.

'Play-Off 3 kaldı'

Orduspor'la dün zor bir maç oynadıklarını ifade eden Eroğlu, "Beş maç üst üste kazanmamıza rağmen bu maçın oldukça güç geçeceğini biliyorduk. Çünkü böyle zamanlarda, küme düşmesine rağmen savaşan, mücadeleyi bırakmayan rakiplere karşı oynamak her zaman zordur. İlk golü kalemizde görünce ne denli haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Ancak çabuk toparlandık ve kazanarak çıkışımızı sürdürdük" dedi. Kalan 4 maçı da kazanmaya odaklandıklarını vurgulayan Eroğlu şunları söyledi: "Play-Off barajıyla aramızdaki puan farkını istediğimiz noktaya indirdik. 3 maç daha kazanırsak ilk 6 içinde olabileceğimizi hesaplıyoruz. 4 galibiyet ise bizi kesinlikle Play-Off’a taşıyacaktır. Biz, rakiplerimizin durumlarına bakmadan ve sadece kendi işimize odaklanarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz."

Haberin Devamı
YORUM YAZ