MENÜ

Hüseyin Eroğlu fabrikasının son yolcusu: Erce Kardeşler

Çağlar Söyüncü, Freiburg’da banko oynuyor. Cengiz Ünder, Roma’da her geçen gün biraz daha parıldıyor. Hüseyin Eroğlu’nun Altınordu’dan yetiştirdiği bir yıldız daha Avrupa’ya gidiyor. Belçika ekibi Standard Liege, genç kaleci Erce Kardeşler'i 1.5 milyon Euro’ya kadrosuna katıyor

Hüseyin Eroğlu fabrikasının son yolcusu: Erce Kardeşler

Uzun yıllar Türk futbolunda sayısız takım çalıştırıp Avrupa’ya bir tane oyuncu yollamayı bırakın, altyapıdan bile genç çıkarmayan yüzlerce teknik adam varken Altınordu’da Hüseyin Eroğlu adeta bir devrim gerçekleştiriyor.

Oynattığı futbol ve oyuncularına yaptığı bireysel katkıyla öne çıkan Eroğlu kısa sürede önce Türk futboluna sonra da Avrupa’ya iki çok değerli yıldız kazandırdı. Cengiz, Başakşehir’den sonra Roma’da da farkını gösterirken Freiburg’da ilk sezonundan itibaren banko oynayan ve Arsenal’le adı anılan Çağlar da Eroğlu’nun farkını, verdiği her röportajda anlatıyor.

Altınordu her satıştan pay alıyor

3. kez Play-Off’u kılpayı kaçıran Altınordu’da genç teknik adamın son ürünü ise Erce Kardeşler oldu. Başarılı eldiveni Belçika ekibi Standard Liege kadrosuna katmak için geri sayımda. İzmir temsilcisi 1.5 milyon Euro bonservisle Erce’yi satmaya ‘tamam’ dedi.

1. Lig’den futbolcularını en üst seviyelere bu kadar hazır hale getiren Hüseyin Eroğlu da bir gurur daha yaşamaya hazırlanıyor. Cengiz ve Çağlar’da olduğu gibi Erce’nin sözleşmesinde de bir sonraki satıştan pay maddesi yer alacak.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ