MENÜ

Hugo Almeida: Kalecilik bile yaparım

Beşiktaş'ın yıldız futbolcularından Hugo Almeida, verdiği özel röportajda hem kendi, hem Beşiktaş hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hugo Almeida: Kalecilik bile yaparım

İşte Portekizli yıldız futbolcunun Lig TV'ye verdiği röportajdan satır başları:

Geçen sezon 20 maç, 9 golün var, bu sezon 17 maç, 10 gol bu oranı nasıl değerlendiriyorsun?


HUGO ALMEIDA: İyi bir dönem geçiriyorum, gollerimi atıyorum. İşimi iyi yaptığıma inanıyorum. Gollerin yanında takıma yardımcı olmak, bu gollerin takıma puan olarak geri dönmesi, beni ayrıca mutlu ediyor.

Gol krallığı için ne söylersin. İnşallah bir sakatlık ve ceza durumu olmazsa bütün maçlarda oynarsan tahmini kaç golü bulursun?

HUGO ALMEIDA: Gol krallığı gibi bir iddiam yok, kafamda belli bir sayı da yok. Şu kadar gol atayım, şu kadar gol atmam lazım, diye kendimi sınırlandırmıyorum. Önemli olan takımın kazanması, takım kazandıktan sonra bütün oyuncular takım içinde mutlu olur. Hiç bir sıkıntı olmaz, takım içinde kimse, hiçbir şeyi düşünmez. Problem olmasın takımımızda, hep beraber kazanarak maçlarımızı ligi iyi bitirelim yeter.

Hem basın, hem Beşiktaşlı taraftarlar şu görüşteler; eğer Almeida’ya özellikle kanatlardan yeteri kadar pas ve orta daha fazla gelse, bu gol sayısı çok daha artar. Bu görüşe katılıyor musun?

HUGO ALMEIDA: Değişken konular bunlar, sizin de dediğiniz gibi siz de sürekli “eğer” ekliyorsunuz. Eğer şu olsaydı, eğer bu olsaydı, ben eğerlere göre yaşamıyorum. Şu anda bir takımımız var, bir oyun sistemimiz var, dediğiniz gibi ben son vuruş yapan bir oyuncuyum forvet oyuncusuyum. Tabi ki forvet oyuncusuna ne kadar çok pas gelirse, o kadar gol atma fırsatı olur, ama ben şuan gollerimi atıyorum ve takımımızın oynadığı oyundan memnunum.

Haberin Devamı

HUGO ALMEIDA İSTATİSTİKLERİ

Almeida'nın oyun şekliyle, Beşiktaş'ın oyun sistemi uyuşuyor mu? Birbirini tamamlıyor mu?
HUGO ALMEIDA: Ben bu takımın bir işçisiyim. Bu takım Beşiktaş, çok büyük bir takım. Bir iki futbolcuya bağlı değil, bana da bağlı değil, hiç birimize bağlı değil, büyük bir takım. Bir teknik direktör seçiliyor. O teknik direktör kendi sistemini oturtuyor, biz de buna uymak zorundayız. Her oyuncu, her forvet oyuncusu, daha çok top almak, daha çok asist almak ister. Ama bunun sonu yok. 10 tane gelse, 20 tane gelse, daha çok atardım gibi düşünebilir. Biz işimizi yapıyoruz, burada gün gün antrenmanlarımızı yapıyoruz. Maçlara hazırlanıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Benim de bu konuda fazla bir yorumum olmayacak.

Hugo’yu bundan önceki kariyerinde etkili frikikleriyle tanıyoruz, fakat Beşiktaş'ta bu yönünü pek göremedik. Nedeni nedir?
HUGO ALMEIDA: Takım içinde görev dağılımımız var. Şu anda ki görev dağılımımıza göre de Fernandes kullanıyor, duran toplarımızı. Onun görevi, benim görevim olmadığı için kullanmıyorum. Bremen’de dediğiniz gibi frikikten attığım gollerim var. Ama dediğim gibi görev dağılımımızı bozamıyoruz.

Özellikle attığın kafa golleriyle, uzaktan attığın sert şutlarla, attığın gollerle büyük alkış alıyorsun ama kaleciyle karşı karşıya kaldığında pek etkili olamıyorsun. Bu nedenle de tepki alıyorsun, bunu bir eksik olarak görüyor musun ya da bu eleştirilere katılıyor musun?

HUGO ALMEIDA: Ben kendimde bunu hiç bir zaman bir eksik olarak görmüyorum, gol kaçırdığımız zaman karşı karşıya ya da başka bir pozisyonda bizden başka yani oyuncudan başka kimse bizim kadar üzülemez. Karşı karşıya pozisyonlar tabi ki taraftarın daha odaklandığı pozisyonlar, orada iki kişi var; biri oyuncu, biri kaleci. İkisi de kendi görevini yapıyor. Bazen kaleci bu mücadeleden galip çıkıyor, bazen oyuncu bu mücadeleden galip çıkıyor. Fenerbahçe maçında hatırladığım kadarıyla karşı karşıya bir gol attım. Kendimde bir eksiklik olarak görmüyorum bunu.

Seni santrafor olarak biliyoruz, futbola başladığında santrafor olarak başladın, hep santrafor mu oynadın?
HUGO ALMEIDA: Futbola ilk başladığım senelerde, çok ufakken sol açık başladım. Sonra bazı antrenörler stoper olarak da beni oynattı. 10 yaşımdan beri forvet oynuyorum.

İhtiyaç olsa, Bilic ‘Bugün sana ihtiyacımız var. Stoper oynayacaksın ya da orta saha oynayacaksın’ derse cevabın ne olur? Tabi ki oynarım mı, yoksa santrafor da oynadığım kadar başarılı olamam mı olur?
HUGO ALMEIDA: Hoca benden isterse, gerekirse kaleci bile oynayabilirim, eğer yararlı olabileceksem. Ama profesyonel futbolda bildiğiniz gibi her oyuncunun kendine has bir pozisyonu var ve uzun zamandır o pozisyonlarda oynuyorlar. O pozisyonun yapması gerekenleri yerine getiriyor. O pozisyonda oynamak kolay olmazdı.

Almeida 3 yıldır Beşiktaş'ta, taraftar mutlu, yöneticiler mutlu, takım arkadaşları mutlu. Tamam mı, devam mı?
HUGO ALMEIDA: Beşiktaş gerçekten benim için çok büyük fedakarlıklar yaptı. İlk senemde, ikinci senemde buraya adaptasyon dönemimi atlatmam için, benim için büyük fedakarlıklar yaptılar. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar, kötü günlerimde bana sahip çıktılar. Şuanda da bildiğiniz gibi kontrat yenileme sürecindeyim. Şimdi burada bu konu hakkında konuşmak çok zor, çünkü bildiğiniz gibi biz profesyonel futbolcularız, hayatımızı futbol oynayarak kazanıyoruz. Hayatımızın geri kalanında da belli bir yaştan sonra futbol oynayamayacağız, çok şeye bağlı bu sorduğunuz soru onun için kesin ve net bir şey söyleyemeyeceğim.

29 yaşındasın, daha kaç sene oynamayı düşünüyorsun?
HUGO ALMEIDA: Vücudum izin verdiği sürece futbol oynamak istiyorum. Her zaman benim çocukluk hayalimdi futbol oynamak. Bütün hayallerim gerçek oldu, futbol oynayarak. Sahanın dışında kendimi düşünemiyorum bile.

YORUM YAZ