MENÜ

Hoşgeldin 'Şampiyon'

Voleybolda Avrupa'nın en büyüğü Eczacıbaşı Vitra dün akşam yurda döndü. Turuncu-Beyazlı ekibi, İstanbul'da kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, oyuncuları tek tek kutladı.

Hoşgeldin 'Şampiyon'

Polonya’da düzenlenen Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde mutlu sona ulaşan Eczacıbaşı Vitra, yurda döndü. Almanya’nın başkenti Berlin’den İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen Turuncu-Beyazlı kafileyi, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ile kalabalık bir taraftar grubu çiçeklerle karşıladı.

Uzun zamandır beklenen an!

Tarihi zafer karşısında çok gururlu olduğunu dile getiren Faruk Eczacıbaşı, “Uzun zamandır yapılan bir hazırlığın sevinci bu. Takımın destekçileri çok iyiydi. Harika bir oyun çıkarttılar. Çok mutluyuz” diye konuştu. Kaptan Esra Gümüş Kırıcı da “Tek yürek olduk ve sonunda başardık. Çok şükür. Eczacıbaşı’nın yıllardır istediği kupaydı. Sonunda biz bunu müzemize getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yıldız oyuncu Neslihan Demir Güler ise “Bu, çok daha önceden hak ettiğimiz bir kupaydı ama bugüne nasipmiş. Her türlü kupamız vardı ama Şampiyonlar Ligi kupamız yoktu. Onu da aldık. Böylesine tarihi bir anın parçası olmaktan gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

1980: FİNALİST-2015: ŞAMPİYON

Türk voleybolunun Avrupa’da sesinin duyulmasında ön ayak olan Eczacıbaşı, 1980’de Şampiyonlar Ligi’nde final oynamıştı. Turuncu-Beyazlılar, 35 yıl önce çok yaklaştığı ve müzesinde tek eksik olan bu kupayı kazanarak koleksiyonu tamamladı.

Türk voleybolunun lokomotifi olarak kabul edilen Eczacıbaşı, koleksiyonunu tamamladı. Yıllardır özellikle de voleybola hizmet veren Turuncu-Beyazlılar, Avrupa’da da ilkleri başaran takımdı. 1980’de Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkmış ve Avrupa ikinciliğine ulaşarak Türk voleybolunun Avrupa arenasında sesinin duyulmasına ön ayak olmuştu.

1999’da CEV Kupa Galipleri Kupası’nı müzesine taşıyan ilk Türk takımı olarak tarihe geçmişti. Milli takıma da birçok oyuncu yetiştiren Eczacıbaşı’nın tek eksiği; Şampiyonlar Ligi kupasıydı... Kadın voleybolunun köklü kulübü, kuruluşundan bu yana hedefindeki kupaya, sonunda ulaştı.

‘ARTIK BİZ DE MÜZEYE!’

Türk voleybolunun yıldızı Neslihan Demir Güler (31), tarihi zafer sonrası instagram hesabından espirili bir mesaj paylaşımı yaptı. Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu (34), Esra Gümüş Kırıcı (32) ve şampiyonluk kupasının bulunduğu fotoğrafının altına, “Takımın fosilleri olarak kupayı aldık geliyoruz. Koleksiyon tamamlandı artık bizi müzeye kaldırabilirsiniz?” yazdı.

Hayranları ise, bu mesaja ‘Hayırrrr. Hiç bir yere gidemezsiniz’ gibi cevaplar verdi. Gülden 2003, Esra 2004 ve Neslihan 2010’dan bu yana Eczacıbaşı’nda forma giyiyor. 3 isim de uzun yılladır hem kulüpler bazında hem de milli takımda birçok tarihi zaferi ve şampiyonluğu birlikte yaşadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ